127 mil. de euro, valoarea produselor romanesti cumparate de britanici

127 mil. de euro, valoarea produselor romanesti cumparate de britanici


Marea Britanie se afla, anul trecut, pe locul 19 in clasamentul statelor din care Romania importa produse agroalimentare si pe locul 15 pe partea de exporturi, potrivit datelor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) furnizate la solicitarea AGERPRES.

valoare produseMarea Britanie se afla, anul trecut, pe locul 19 in clasamentul statelor din care Romania importa produse agroalimentare si pe locul 15 pe partea de exporturi, potrivit datelor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) furnizate la solicitarea AGERPRES.
In 2015, valoarea importurilor Romaniei din Marea Britanie a totalizat 61,7 milioane de euro, in timp ce exporturile au fost de doua ori mai mari, respectiv de 127,37 milioane de euro. In aceste conditii, Romania inregistreaza excedent de 65,66 milioane de euro in comertul cu produse agroalimentare cu Marea Britanie.

Trendul a fost similar si in 2014, cand importurile au atins valoarea de 63,33 milioane euro, iar exporturile de 107,61 milioane de euro.

Potrivit datelor MADR, carnea si organele comestibile proaspete sau refrigerate au fost cele mai exportate produse romanesti pe piata britanica cu o cantitate de 11.379 tone si incasari de 35,8 milioane euro, in vreme ce preparatele si conservele de carne livrate in Regat au insumat 4.245 tone (12,18 milioane de euro). Graul si meslin, dar si alte preparate alimentare se mai afla pe lista produselor exportate, in 2015, de Romania in Marea Britanie pentru care incasarile au fost de aproape 21 de milioane de euro.

In privinta importurilor, tara noastra a preluat 542 de tone de preparate alimentare din Regat in valoare de 4,34 milioane de euro.



Poti fi interesat si de