Aproape 3 tone de peste, confiscate in Tulcea


Cinci barbati, printre care trei oameni de afaceri din orasul Babadag, au fost audiati de politistii tulceni, dupa ce de la sediile sociale ale firmelor si de la depozitele detinute de acestia au fost ridicate, in vederea confiscarii, peste 2,7 tone de peste si 200 de kilograme de icre.

peste tulceaCinci barbati, printre care trei oameni de afaceri din orasul Babadag, au fost audiati de politistii tulceni, dupa ce de la sediile sociale ale firmelor si de la depozitele detinute de acestia au fost ridicate, in vederea confiscarii, peste 2,7 tone de peste si 200 de kilograme de icre.
Cantitatea de peste confiscata de politisti si facuta publica este una dintre cele mai mari din ultimii ani. Potrivit unui comunicat de presa remis luni de Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Tulcea, la finele saptamanii trecute, politistii au efectuat cinci perchezitii la trei sedii sociale de firme si la depozitele acestora din orasul Babadag, cei trei administratori cu varste de 26, 58 si 60 de ani fiind banuiti de evaziune fiscala in domeniul piscicol, de infractiuni la legea pisciculturii si de furt calificat de peste provenit din acvacultura.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate, in vederea confiscarii, 2.770 de kilograme de peste (proaspat, refrigerat, congelat, sarat, afumat si procesat), in valoare de 17.174 de lei, precum si 222 de kilograme de icre (stiuca, crap si fito), in valoare de 10.400 de lei, se arata in comunicatul IPJ.
De asemenea, au fost indisponibilizate o autoutilitara, in valoare de aproximativ 6.000 de lei, si trei setci tip ohane cu o lungime de 600 de metri, in valoare de 450 de lei.

Politistii au ridicat in vederea continuarii cercetarilor acte contabile si documente de evidenta dubla, neinregistrate in contabilitate. Pana in acest moment, din analiza acestora a reiesit ca nu ar fi fost achitate taxele si impozitele aferente operatiunilor efectuate cu aproape 4.000 de kilograme de peste, in valoare de peste 26.000 de lei, se mentioneaza in sursa citata.

Actiunea in urma careia au fost audiate cinci persoane, printre care si cei trei oameni de afaceri, s-a desfasurat cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR). La actiune au participat si luptatori ai Serviciului de Actiuni Speciale din cadrul IPJ, jandarmi si medici veterinari.

Cea mai mare actiune antibraconaj piscicol desfasurata in ultimii ani a inceput la nivel national in anul 2012 si s-a soldat in luna mai a anului 2014 cu 48 de perchezitii in Bucuresti si sase judete, printre care si Tulcea, in urma carora s-au confiscat 4 tone de sturioni, 80 de kilograme de icre negre, 250 de kilograme de calcan si peste un kilometru de plase monofilament.



Poti fi interesat si de