Dezbaterile privind modificarea Legii 321, umbrite de atacuri la persoana

Dezbaterile privind modificarea Legii 321, umbrite de atacuri la persoana


Dezbaterile legate de proiectul de amendare a Legii 321 privind comercializarea produselor agroalimentare au dus la polarizari excesive si chiar la atacuri la persoana care depasesc limitele dialogului civilizat al carui adept ramanem, se arata in comunicatul emis de Romalimenta.

dezbateri atacuriDezbaterile legate de proiectul de amendare a Legii 321 privind comercializarea produselor agroalimentare au dus la polarizari excesive si chiar la atacuri la persoana care depasesc limitele dialogului civilizat al carui adept ramanem, se arata in comunicatul emis de Romalimenta.
Federatia Romalimenta si-a declarat din start sustinerea fata de scopul proiectului si anume usurarea accesului producatorilor romani la piata, inclusiv in sectorul supermarketurilor. In cursul audierilor, insa, au aparut amendamente asupra eficientei carora ne-am exprimat rezerve, astfel ca am incetat sa mai fim parte a procesului. Suntem obligati sa pastram o atitudine neutra fata de proiect si consideram ca este necesar cel putin un an de verificare in practica a implementarii prevederilor sale, inainte de a decreta ca efectele lor sunt preponderent pozitive sau, din contra, sunt inaplicabile, se mai arata in documentul precizat.

Organizatia a denuntat presiunile la care a fost supusa.

Faptul ca unii actioneaza conform dictonului cine nu e cu noi, e impotriva noastra nu este in masura sa ne abata de la principii pe care ni le-am impus, intre care neamestecul in actiunea altor organizatii profesionale si apolitismul tradus prin echidistanta fata de fortele politice, care nu exclude colaborarea cu acestea, ci dimpotriva, se bazeaza pe respectul reciproc, potrivit comunicatului de presa.

Federatia Romalimenta este compusa din asociatii profesionale/patronate de sector, pe de o parte, si din firme de procesare individuale cu capital romanesc, mixt sau strain, a caror caracteristica majora este respectul legii si respectul fata de cel care ne sustine existenta - consumatorul. Reprezentam in egala masura si cu aceeasi mandrie micile firme autohtone, ca si procesatorii de dimensiune mare sau mijlocie, inclusiv companii multinationale cunoscute pe toate meridianele lumii, angajand circa 50.000 salariati, conform documentului.

Romalimenta ramane adepta efortului colectiv in directia progresului realitatilor romanesti, alaturi de alte organizatii profesionale, de institutiile statului, de partidele politice si a relatiilor sincere, deschise cu publicul, prin intermediul-mass media.

Actionand astfel, am reusit, intre altele, implementarea unor standarde de calitate (prin colaborarea cu MADR), a unui control oficial modern (ANSVSA), a etichetarii europene (ANPC), iar parteneriatul cu Ministerul Sanatatii pune pe primul plan educatia pentru un stil de viata sanatos al generatiei tinere, conchide documentul semnat de presedintele Romalimenta, Sorin Minea, si directorul executiv, Mihai Visan.



Poti fi interesat si de