Fermierii isi vor putea verifica situatia la zi pe site-ul APIA

Fermierii isi vor putea verifica situatia la zi pe site-ul APIA


Fermierii inregistrati la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura vor putea avea acces pe site-ul agentiei la o fereastra dedicata in care isi vor putea verifica situatia la zi, dar de unde vor putea fi directionati si catre un link cu informatii generale despre schemele de plata.

apia siteFermierii inregistrati la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura vor putea avea acces pe site-ul agentiei la o fereastra dedicata in care isi vor putea verifica situatia la zi, dar de unde vor putea fi directionati si catre un link cu informatii generale despre schemele de plata.
In scurt timp va fi instalata pe site-ul APIA un fel de informare extrem de solida, cu o casuta care va spune despre schema de sprijin cuplat si va vedea exact ce presupune ca suprafata si ca elemente de eligibilitate. La nivel de institutie vrem sa cream si acea interfata cu fermierul despre care am tot spus de prin 2012, prin care fermierul sa poate fi informat foarte corect si cu privire la decizia de plata. Adica sa aiba o fereastra a lui cu informatii dedicate, in care, in baza unor coordonate cum are si la IPA Online, sa poata sa intre sa vada in ce stadiu este cererea, ce decizii de plata, ce plati a primit.
Acolo va fi si o directionare catre un link, in care sa poata sa vada informatii generale despre schemele de plata, a anuntat, joi, directorul general al APIA, Florin Faur.

Seful APIA considera ca fermierii vor fi interesati de acest gen de informare, chiar daca este constient ca nu toti cei 900.000 din sistem vor face acest lucru.

E adevarat ca noi avem undeva la 900.000 de fermieri. Nici nu asteptam sa intre toti pe site-ul agentiei, care asa cum este el a avut peste doua milioane de accesari pe an, insa consideram ca transmiterea unor informatii prin site-ul APIA este un lucru bun, fiindca este unul dintre site-urile monitorizate. Am creat deja tabela electronica si ii vom da drumul imediat ce ne linistim un pic si vom initia aceste demersuri, a mai spus seful APIA.



Poti fi interesat si de