Un nou jucator pe piata comertului international cu carne

Un nou jucator pe piata comertului international cu carne


Sectorul avicol din Belarus si-a propus sa devina mai competitiv pe piata internationala in urmatorii ani. Productia de carne de pasare din aceasta tara a crescut cu aproape 70% in perioada 2010 2015.

jucator carneSectorul avicol din Belarus si-a propus sa devina mai competitiv pe piata internationala in urmatorii ani. Productia de carne de pasare din aceasta tara a crescut cu aproape 70% in perioada 2010 2015.
Astfel, productia de carne de pui a crescut pana la 596.000 de tone in aceasta perioada, in vreme ce productia de oua a inregistrat, de asemenea, un surplus semnificativ. Valentina Odintsova, seful departamentului pentru modernizarea sectorului zootehnic din cadrul Ministerului Agriculturii, a explicat ca sporirea productiei se datoreaza, in principal, modernizarii la scara larga.

In ultimii ani, peste 500 de unitati de productie au trecut printr-un proces de modernizare si, totodata, au fost construite noi ferme avicole. In plus, reorganizarea fermelor de crestere, importurile de cele mai bune rase din strainatate, dar si construirea unor noi unitati de reproductie, au permis inlocuirea aproape completa a efectivelor de pasari cu productivitate scazuta, a declarat aceasta.

Intre anii 2010 2015, volumul exporturilor de carne de pasare au crescut cu 136.000 de tone si au ajuns sa reprezinte 22% din totalul vanzarilor. Cele mai mari piete pentru carnea de pasare din Belarus sunt Rusia, Armenia, Kazahstan si Republica Moldova.

Belarus si-a propus sa isi extinda si mai mult capacitatea de productie. Pana in 2020, tara vrea sa ajunga la o productie de 650.000 de tone de carne de pasare pe an si 2,8 miliarde de oua.



Poti fi interesat si de