Romania sprijina stabilirea unor noi cote de pescuit

Romania sprijina stabilirea unor noi cote de pescuit


Achim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a avut o intalnire informala cu Josef Kamenicky, secretar de stat in Ministerul Agriculturii din Slovacia, tara care detine in prezent Presedintia Consiliului Uniunii Europene, potrivit unui comunicat de presa al MADR.

romania sprijinAchim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a avut o intalnire informala cu Josef Kamenicky, secretar de stat in Ministerul Agriculturii din Slovacia, tara care detine in prezent Presedintia Consiliului Uniunii Europene, potrivit unui comunicat de presa al MADR.
Este foarte important sa urmarim cum Slovacia va actiona pe perioada cat detine Presedintia Consiliului Uniunii Europene pentru ca Romania va prelua conducerea, la randul sau, in anul 2019. Romania sprijina eforturile Presedintiei in stabilirea noilor cote de pescuit, de interes pentru tara noastra fiind cota de calcan, a afirmat Achim Irimescu, in cadrul intalnirii.

In acest sens, toate statele membre trebuie sa coopereze si sa se sprijine reciproc in contextul discutiilor viitoare care vor avea loc in vederea obtinerii unui acord pe regulamentele individuale pentru Marea Neagra, Marea Baltica si celelalte stocuri.

Intalnirea s-a desfasurat in 8 iulie 2016, in marja lucrarilor 'Forumului International al Alimentatiei: Investim in viitorul agriculturii', care a reunit reprezentanti ai Ministerelor Agriculturii din mai multe state europene - Republica Slovacia, Republca Slovenia, Republica Bulgaria, Republica Lituania si Republica Italiana, reprezentanti ai institutiilor europene - Comisiei Europene si deputati europeni - membrii Farm Europe - organizatii agricole, cooperative si unitati agricole private, institutii financiare.



Poti fi interesat si de