Titanii din industria porcinelor se lupta pentru suprematie la nivel global

Titanii din industria porcinelor se lupta pentru suprematie la nivel global


Productia de carne de porc la nivel global va scadea cu un procent anul acesta la 109,3 milioane de tone, arata prognozele facute de expertii de la Departamentul american al Agriculturii.

ind porcineProductia de carne de porc la nivel global va scadea cu un procent anul acesta la 109,3 milioane de tone, arata prognozele facute de expertii de la Departamentul american al Agriculturii.
Declinul vine ca urmare a scaderilor semnificative inregistrate de producatorii chinezi si de cei din statele-membre Uniunii Europene. Pierderile acestora au fost atat de mari incat nu au putut fi contracarate de cresterile de productie inregistrate de SUA, Brazilia si Rusia. Jurnalistii publicatiei Pig International au efectuat, pentru al doilea an consecutiv, un top al celor mai mari jucatori din industria porcinelor. Astfel, au fost identificati cei mai mari crescatori de porci, dar si cei mai mari procesatori de carne de porc din lume. Potrivit clasamentului, primii trei crescatori de porci din lume sunt asiatici si doar doi din primii zece sunt europeni.

Care sunt acestia aflati din revista INDUSTRIA CARNII.RO, numarul 47.



Poti fi interesat si de