Produse alimentare romanesti promovate la Bruxelles

Produse alimentare romanesti promovate la Bruxelles


Achim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, va participa la Bruxelles, pe 18 iulie 2016, la sediul Reprezentantei Permanente a Romaniei, la doua evenimente de promovare a produselor alimentare romanesti.

traditionaleAchim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, va participa la Bruxelles, pe 18 iulie 2016, la sediul Reprezentantei Permanente a Romaniei, la doua evenimente de promovare a produselor alimentare romanesti.

Tara noastra are o traditie culinara bogata, vinuri de calitate foarte buna si a inregistrat recent produse cu Denumire de Origine Protejata (DOP) si Indicatie Geografica Protejata (IGP) pe care ne dorim sa le facem cunoscute si la nivel international. Pentru aceasta, evenimentele organizate la Bruxelles au ca scop promovarea produselor romanesti in randul omologilor din Reprezentantele Permanente si din Comisia Europeana precum si in randul romanilor din institutiile europene.Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) sprijina Reprezentanta Permanenta a Romaniei la Bruxelles prin punerea la dispozitie a expertilor care vor asigura prezentarea de produse alimentare reprezentative si de vinuri, alaturi de materiale promotionale de la companiile producatoare care doresc sa se implice in acest demers. Produsele noastre sunt de o calitate foarte buna si trebuie sa le facem cunoscute. Totodata, doresc sa ii indemn pe cat mai multi sa identifice si alte produse pentru care sa aplice in vederea obtinerii protectiei la nivel european, a afirmat ministrul Achim Irimescu.
De asemenea, ministrul a reiterat faptul ca toti producatorii care intentioneaza sa aplice pentru obtinerea protectiilor la nivel european se pot baza pe sprijinul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, asigurandu-i de totala sa deschidere si implicare in acest demers.

La cele doua evenimente sunt asteptati peste 200 de participanti.MADR va asigura prezentarea schemelor de calitate romanesti care au fost inregistrate in Registrul Denumirilor de Origine Protejate si al Indicatiilor Geografice Protejate al Comisiei Europene Magiun de prune de Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP) si Telemea de Ibanesti (DOP).
Pe langa produsele romanesti protejate la nivel european, va fi prezentat si produsul Carnati de Plescoi, reprezentativ din zona Buzaului, pentru care Romania a depus cererea luna aceasta, dar si alte produse traditionale inregistrate pe schema nationala.



Poti fi interesat si de