Romania vizeaza exportul de carne de miel in Europa

Romania vizeaza exportul de carne de miel in Europa


Federatia Oierilor de Munte din Romania a incheiat un parteneriat cu ROM ROM Slection si Mouton Vendeen, organizatiile crescatorilor de ovine din zona muntoasa a Frantei, in vederea deschiderii pietei din Franta, Germania si, in general, din Europa de Vest pentru carnea de miel din Romania.O delegatie formata din reprezentanti ai crescatorilor de ovine din rase specializate pe carne din Franta a efectuat o vizita in Romania, in perioada 5-8 iulie, fiind oaspetii Federatiei Oierilor de Munte din Romania.

turcanaFederatia Oierilor de Munte din Romania a incheiat un parteneriat cu ROM ROM Slection si Mouton Vendeen, organizatiile crescatorilor de ovine din zona muntoasa a Frantei, in vederea deschiderii pietei din Franta, Germania si, in general, din Europa de Vest pentru carnea de miel din Romania.
O delegatie formata din reprezentanti ai crescatorilor de ovine din rase specializate pe carne din Franta a efectuat o vizita in Romania, in perioada 5-8 iulie, fiind oaspetii Federatiei Oierilor de Munte din Romania.
Ca urmare a acestei vizite, a fost incheiat un Protocol de colaborare, care sa puna bazele unui parteneriat Franta Romania, pentru a achizitiona berbeci pentru reproductie din rasele specializate de carne Vendeen si Alba din Masivul Central in scopul metisarii cu rasele Turcana si Tigaie din Romania. Totul pentru a facilita dezvoltarea si imbunatatirea carcaselor, in vederea deschiderii pentru carnea de miel a pietei din Franta, Germania si a acoperirii deficitului din acest sector de pe piata Europei de Vest, se arata in comunicatul de presa emis de Federatie.

Primii berbeci pentru reproductie din Franta vor ajunge in Romania pana la 30 august, iar din 2017 se vor deschide in Romania cel putin 2 ferme pilot, astfel ca incepand cu anul 2018 vor fi asigurate toate conditiile pentru exportul carnii de miel in Franta si pietele din Europa de Vest.In cadrul parteneriatului FRANTA-ROMANIA, Federatia Oierilor de Munte din Romania este deschisa colaborarii cu toti oierii din Romania, iar cei care sunt interesati sa fie inclusi in acest proiect, pot obtine caracteristicile celor doua rase si informatii suplimentare de la reprezentantii F.O.M.R. la numerele de telefon: 0744 432718 Ing. Eugen Petru GONTEA, Presedinte F.O.M.R. si 0760 876020 Constanta STEFAN, secretar general F.O.M.R.



Poti fi interesat si de