Vanzarile masive din Romania au tras in sus profitul grupului Delhaize

Vanzarile masive din Romania au tras in sus profitul grupului Delhaize


Grupul belgian de retail Delhaize, proprietarul Mega Image, a raportat o crestere puternica a profitului in trimestrul al doilea, gratie vanzarilor solide inregistrate in Romania si Grecia, transmite Reuters. In perioada aprilie-iunie 2016, profitul operational realizat de grupul Delhaize a crescut cu 10,4% in ritm anual pana la 247 milioane de euro, in timp ce marja de profit a crescut pana la 3,9% de la 3,7%. De asemenea, vanzarile grupului au crescut cu 2,8% pana la 6,286 miliarde de euro. Cresterea inregistrata in Europa de Sud-Est a fost din nou una robusta, sustinuta de Romania si Grecia, a declarat directorul general de la Delhaize, Frans Muller.

delhaizeGrupul belgian de retail Delhaize, proprietarul Mega Image, a raportat o crestere puternica a profitului in trimestrul al doilea, gratie vanzarilor solide inregistrate in Romania si Grecia, transmite Reuters. In perioada aprilie-iunie 2016, profitul operational realizat de grupul Delhaize a crescut cu 10,4% in ritm anual pana la 247 milioane de euro, in timp ce marja de profit a crescut pana la 3,9% de la 3,7%. De asemenea, vanzarile grupului au crescut cu 2,8% pana la 6,286 miliarde de euro.
Cresterea inregistrata in Europa de Sud-Est a fost din nou una robusta, sustinuta de Romania si Grecia, a declarat directorul general de la Delhaize, Frans Muller.

Divizia 'Europa de Sud-Est ' include operatiunile Delhaize din Grecia, Serbia si Romania. In al doilea trimestru, aceasta divizie a inregistrat un profit operational de 47 milioane de euro, in crestere cu 26,9% in ritm anual, in timp ce marja de profit a crescut pana la 5%, iar vanzarile au crescut cu 13,4% pana la 939 milioane de euro.

Retailerul Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania cu o reteaua de 482 de magazine. Fondat in 1995, Mega Image opereaza in prezent o retea de magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Brasov, Targoviste si alte orase din tara, sub marcile Mega Image (216), Shop&Go (264) si Gusturi Romanesti (2).



Poti fi interesat si de