Agricover raporteaza profit de peste 1,6 milioane lei in 2016

Agricover raporteaza profit de peste 1,6 milioane lei in 2016


Grupului Agricover, unul dintre principalii jucatori din domeniu, cu o activitate de peste 15 ani in agribusiness-ul romanesc, raporteaza pentru primul semestru al anului 2016 un profit net de 1.68 milioane lei pentru operatiunile de agribusiness. Acest rezultat reprezinta o imbunatatire cu peste 13 milioane lei a performantei primelor 6 luni, incheiate anul trecut cu un profit net negativ de 11.4 milioane lei.

agricoverGrupului Agricover, unul dintre principalii jucatori din domeniu, cu o activitate de peste 15 ani in agribusiness-ul romanesc, raporteaza pentru primul semestru al anului 2016 un profit net de 1.68 milioane lei pentru operatiunile de agribusiness. Acest rezultat reprezinta o imbunatatire cu peste 13 milioane lei a performantei primelor 6 luni, incheiate anul trecut cu un profit net negativ de 11.4 milioane lei.

Distributia de inputuri, comertul cu cereale, serviciile de insilozare si valorificarea de lapte au adus la sfarsitul primului semestru al anului 2016 un profit net de 3.64 milioane lei, fata de pierderea de 10.70 milioane lei inregistrata la finalul primelor 6 luni ale anului trecut.

Dupa o perioada de crestere semnificativa a business-ului in volum, produse si numar de clienti, trecem acum printr-o etapa de simplificare a proceselor si operatiunilor, avand ca scop consolidarea si eficientizarea afacerii. a declarat Daniel Florescu, Director General Agribusiness.

Cunoasterea si intelegerea domeniului agribusiness au reprezentat principalele atuuri in gasirea solutiilor adaptate nevoilor fermierului si specificului acestei perioade, iar echipa Agricover a fost mereu aproape de acestia, capabila sa raspunda si sa ofere solutii.

Intr-un mediu instabil, asa cum a fost agribusiness-ul local in ultimele 6 luni, Agricover a fost un factor de echilibru, iar increderea acordata de parteneri - fermieri, institutii financiare, companii de asigurari, furnizori de inputuri, traderi, a fost importanta pentru obtinerea rezultatelor mai sus mentionate. a adaugat Daniel Florescu, Director General Agribusiness.

Activitatea de procesare a carnii de porc, inceputa in iulie 2015, este cea mai tanara linie de business a Grupului. Rezultatele financiare din primul semestru al anului 2016 sunt conform estimarilor companiei, in ciuda fluctuatiei de 80% a pretului materiei prime, respectiv a porcului viu. Eforturile Agricover au vizat selectia fermelor partenere romanesti, diversificarea portofoliului de produse, dezvoltarea pietei de desfacere prin listarea produselor in marile retele de retail si parteneriatul cu industria procesatoare.

In primul semestru al anului 2016 abatorul a procesat 102.000 capete de porci, reprezentand 80% din capacitatea unui schimb. Pentru a doua parte a anului, compania isi propune sa opereze la intreaga capacitate de procesare a unui schimb si sa imbunatateasca procesele de productie si logistica astfel incat abatorul sa devina cea mai eficienta unitate de acest tip din Romania. In acelasi timp, Agricover vrea sa asigure piata de desfacere constanta pentru fermierii parteneri si trasabilitatea produselor procesate de la ferma de provenienta pana la raft.

Grupul Agricover reuneste Divizia Agri-Business si Divizia Agri-Finance. Cu un model de business puternic integrat, Agricover este o veriga cheie ce sustine eficienta intregului lant valoric din agribusiness, oferind solutii specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din Romania.



Poti fi interesat si de