24 milioane de lei, bani de la Guvern pentru achizitia de berbeci si tapi

24 milioane de lei, bani de la Guvern pentru achizitia de berbeci si tapi


Guvernul a aprobat, printr-o Hotarare, instituirea unei scheme de ajutor de minimis in valoare totala de 24 de milioane de lei, suma care va fi repartizata, incepand cu 15 noiembrie, producatorilor agricoli pentru achizitionarea de berbeci/tapi de reproductie din rase specializate pentru productia de carne si lapte.

bani guvernGuvernul a aprobat, printr-o Hotarare, instituirea unei scheme de ajutor de minimis in valoare totala de 24 de milioane de lei, suma care va fi repartizata, incepand cu 15 noiembrie, producatorilor agricoli pentru achizitionarea de berbeci/tapi de reproductie din rase specializate pentru productia de carne si lapte.
Potrivit unui comunicat al Executivului, prin masura decisa de Guvern se are in vedere selectia dirijata in directia imbunatatirii productiei de lapte si carne, realizarea de linii si hibrizi cu potential productiv superior, adaptata la cerintele pietei autohtone si externe.

Potrivit sursei citate, cuantumul sprijinului financiar care se acorda beneficiarilor este de maximum 2.500 de lei/cap berbec din rasa specializata si respectiv maximum 2.500 de lei/cap tap din rasa specializata.

HG prevede si algoritmul in baza caruia beneficiarii pot achizitiona numarul maxim de animale. Astfel, achizitia de berbeci/tapi de reproductie se realizeaza respectand proportia de un berbec/un tap la 30 de capete femele ovine/20 capete femele caprine detinute de beneficiar si, totodata, numarul maxim de berbeci/tapi care poate fi achizitionat de un beneficiar, trebuie sa corespunda, aplicand proportia prevazuta, unui numar de 700 capete femele ovine/350 capete femele caprine.

Actul normativ reglementeaza regulile procedurale, conditiile de eligibilitate pentru acordarea ajutorului de minimis, termenul de depunere a cererii, precum si angajamentele beneficiarilor, precizeaza comunicatul citat.

Derularea sprijinului financiar se va face prin directiile pentru agricultura judetene sau a Municipiului Bucuresti. Suma necesara aplicarii ajutorului de minimis se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, si va intra in plata catre beneficiari incepand cu data de 15 noiembrie 2016, mai informeaza Guvernul.Save



Poti fi interesat si de