Bayer va prelua Monsanto pentru 66 miliarde de dolari

Bayer va prelua Monsanto pentru 66 miliarde de dolari


Bayer, compania germana cu activitate in industria chimica si farmaceutica, va prelua compania americana Monsanto, dupa ce aceasta a acceptat oferta de 66 de miliarde de dolari, scrie Reuters.

bayer monsantoBayer, compania germana cu activitate in industria chimica si farmaceutica, va prelua compania americana Monsanto, dupa ce aceasta a acceptat oferta de 66 de miliarde de dolari, scrie Reuters.
Potrivit presei germane, Bayer si-a crescut oferta la 129 de dolari pe actiune. Tranzactia creeaza cea mai mare companie de seminte si pesticide din lume, lider de piata in America, Europa si Asia.

Pe 5 septembrie, Bayer a oferit 127,50 de dolari per actiune. Monsanto a respins oferta, dar a sustinut ca este implicata in negocieri constructive cu firma germana. Ultima oferta, de 66 de miliarde de dolari, care ar fi cea mai mare achizitie cash inregistrata, vine pe fondul mai multor fuziuni in sectorul agricol. Rivali precum Dow Chemical, DuPont si Syngenta au anuntat recent asocieri, desi unele inca trebuie sa fie clarificate de organismele de supraveghere.

Bayer produce seminte si chimicale pentru combaterea buruienilor si a insectelor, dar este recunoscuta si pentru medicamente precum antiacidul Alka-Seltzer. Monsanto este furnizor de seminte modificate genetic de porumb, boabe de soia, bumbac, grau si trestie de zahar, care au atras numeroase critici din partea activistilor de mediu.Save



Poti fi interesat si de