Achim Irimescu, in vizita oficiala in Iran


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, se va afla, in perioada 18-21 septembrie, in vizita oficiala in Iran unde se va intalni cu omologul sau, Mahmoud Hojjati, cu care va efectua mai multe vizite in teren.

vizita iranMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, se va afla, in perioada 18-21 septembrie, in vizita oficiala in Iran unde se va intalni cu omologul sau, Mahmoud Hojjati, cu care va efectua mai multe vizite in teren.
Achim Irimescu a declarat saptamana trecuta, la Vaideeni, unde a participat la cea de-a doua editie a Targului de animale, ca isi doreste o bursa electronica in cadrul targului, pentru ca Romania sa se alinieze cu acest tip de comert si in acest domeniu altor tari.

Este foarte important ca am redeschis piata turca si urmeaza sa mergem in Iran pentru discutii pentru extinderea exportului. Este foarte important sa popularizam comertul cu carne de oaie, nu doar cu animale, pentru ca aceasta carne, cea de oaie, este foarte sanatoasa si sa facem un program de promovare si pentru Uniunea Europeana, deoarece are un mare deficit de carne de ovina. Si nu e normal sa se importe carne de oaie din Noua Zeelanda, atata timp cat Romania a fost renumita in cresterea si valorificarea in acest domeniu zootehnic. Nu e normal nici ca in Romania sa se consume doar 2 kg de carne de oaie pe an, pe membru, fata de Islanda, unde cantitatea este de 22 de kg, a mai spus ministrul Agriculturii.

In vederea cresterii exportului de ovine si caprine in tari terte, Romania implementeaza un program de crestere a rezistentei ovinelor la scrapie care consta in testarea berbecilor si mioarelor in vederea identificarii animalelor rezistente la aceasta boala si eliminarea celor susceptibile. Potrivit datelor MADR, efectivele de ovine din Romania, la 30 iunie 2016, se cifrau la 15.104.691 capete, iar cele de caprine la 2.108.042 capete.Save



Poti fi interesat si de