Bilantul controalelor ANSVSA privind comertul intracomunitar cu oua

Bilantul controalelor ANSVSA privind comertul intracomunitar cu oua


Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi de 63.200 de lei in urma unei actiuni de control desfasurate la nivel national, in perioada 1 - 31 august, ce a vizat modul de respectare a cerintelor legislatiei Uniunii Europene aplicabile comertului intracomunitar cu oua.

amenzi comertInspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi de 63.200 de lei in urma unei actiuni de control desfasurate la nivel national, in perioada 1 - 31 august, ce a vizat modul de respectare a cerintelor legislatiei Uniunii Europene aplicabile comertului intracomunitar cu oua.
Astfel, au fost efectuate controale atat in trafic, pentru verificarea mijloacelor de transport a oualor provenite din alte state membre ale UE si destinate procesarii si/sau comercializarii pe piata Romaniei, precum si la locul de destinatie a oualor provenite din comertul intracomunitar, pentru verificarea unitatilor de destinatie situate pe teritoriul Romaniei.

In intervalul mentionat, au fost verificate peste 600 de obiective: 491 de mijloace de transport produse de origine animala si 114 de unitati de destinatie a oualor provenite din statele membre ale UE.

In urma deficientelor constatate, inspectorii sanitar-veterinari au aplicat 23 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 63.200 de lei, si au acordat sapte avertismente, pentru care au fost stabilite termene de remediere. De asemenea, au fost ridicate si trimise catre o unitate de neutralizare 96 de oua destinate consumului uman.

Printre neconformitatile constatate se numara: utilizarea unor mijloace auto neautorizate sanitar veterinar pentru transportul oualor; nerespectarea normelor sanitar veterinare privind conditiile de igiena si de temperatura pe durata transportului a oualor provenite din comertul intracomunitar; marcarea necorespunzatoare a oualor provenite din alte state membre ale UE si destinate comercializarii pe piata Romaniei.Save



Poti fi interesat si de