APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii platilor privind bunastarea animalelor

APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii platilor privind bunastarea animalelor


Agentia de Plati Si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 - Plati privind bunastarea animalelor, care intentioneaza sa acceseze credite in vederea finantarii activitatilor curente, de la institutiile bancare si non-bancare care au incheiat conventii cu APIA, pentru anul de cerere 2016.

apia 15Agentia de Plati Si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 - Plati privind bunastarea animalelor, care intentioneaza sa acceseze credite in vederea finantarii activitatilor curente, de la institutiile bancare si non-bancare care au incheiat conventii cu APIA, pentru anul de cerere 2016.
Astfel, potrivit conventiilor, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA elibereaza o adeverinta prin care confirma ca acesta a depus cerere de plata in perioada 1 iulie - 15 iulie 2016, aferenta anului de angajament 01.01.2016 - 31.12.2016, pentru Masura 215 - Plati privind bunastarea animalelor, pentru pachetul a) porcine sau pentru pachetul b) pasari.

De asemenea, prin adeverinta se confirma valoarea care reprezinta 70% din suma aferenta cererii de plata pentru anul de angajament 01.01.2016- 31.12.2016 minus valoarea adeverintei/adeverintelor eliberate anterior acestei date.

Valoarea creditului va fi de pana la 90% din suma inscrisa in adeverinta cuvenita beneficiarului pentru Platile privind bunastarea animalelor.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN - SA (FGCR) Si Fondul National de Garantare a Creditului pentru Intreprinderi Mici Si Mijlocii IFN - SA (FNGCIMM) garanteaza creditele acordate de banci fermierilor.

In conformitate cu prevederile ordinului Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 839/2016 privind modificarea si completarea ordinului Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 703/2013 privind aprobarea conditiilor in care se vor incheia conventiile dintre institutiile financiare bancare si nebancare si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, in vederea finantarii de catre acestea a activitatilor curente ale beneficiarilor platilor derulate prin agentie, in baza adeverintelor eliberate de APIA, banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordarii creditelor pentru beneficiarii platilor directe, astfel incat dobanda finala aplicata beneficiarului nu poate depasi robor 6m + maxim 2, 5 %, iar comisioanele aferente creditului sa fie in limita de 1%.

Toate conventiile incheiate intre APIA, institutiile bancare si non-bancare si FGCR/FNGCIMM vor fi postate pe site-ul institutiei la adresa: www.apia.org.ro, in sectiunea Conventii, Acorduri, Protocoale.Save



Poti fi interesat si de