Excedentul european de carne de vita ar putea fi utilizat in scopuri umanitare

Excedentul european de carne de vita ar putea fi utilizat in scopuri umanitare


Ministrul francez al Agriculturii, Stephane Le Foll, a propus ca Europa sa utilizeze excedentul sau de carne de vita pentru a raspunde unor nevoi umanitare.

excedent vitaMinistrul francez al Agriculturii, Stephane Le Foll, a propus ca Europa sa utilizeze excedentul sau de carne de vita pentru a raspunde unor nevoi umanitare.
Avand in vedere ca exista un excedent de carne de vita si ca exista si nevoi umanitare, Europa ar putea sa se organizeze pentru a utiliza acest excedent si a veni cu solutii pentru cei care in prezent sunt intr-o situatie dificila?, a declarat Stephane Le Foll, la un targ agricol.

Oficialul francez a adaugat ca a facut o solicitare in acest sens la scara europeana, in conditiile in care urmatorul consiliul european al ministrilor Agriculturii este prevazut a avea loc in data de 10 octombrie.

Pretul carnii de vita este in scadere din cauza unui numar mare de carcase de vaci de lapte care au fost sacrificate in ideea de a reduce supraproductia de lapte din Europa si a sustine o crestere a pretului laptelui.

In prezent vand carnea exact la acelasi pret cu cel din 1981, in timp ce cheltuielile nu au incetat sa creasca, a declarat Bernard Blondeau, un crescator de vite dintr-o regiune din centrul Frantei.

Propunerea, detaliata de initiatorii sai cu ocazia unei vizite a Comisarului european pentru Agricultura, Phil Hogan, ar permite asanarea pietei si, de asemenea, ar veni in ajutorul zonelor de conflict sau care se confrunta cu dificultati de aprovizionare in contextul crizei migrantilor, sustin initiatorii.

Crescatorii au propus un ajutor sub forma carnii de vita conservata, insa toate modalitatile de fabricatie si indemnizarea urmeaza sa fie negociate si stabilite, a declarat Jean-Pierre Fleury, presedintele Federatiei Nationale Bovine (FNB), un sindicat care ii regrupeaza pe producatorii europeni de carne de vita.

Producatorii sustin ca pentru aceasta propunere s-au inspirat dupa modelul american. Acest ajutor umanitar in natura ar fi destinat in special tarilor vecine Siriei: Turcia, Liban si Iordania, care gazduiesc milioane de refugiati sirieni si care beneficiaza deja de un ajutor financiar din partea UE.Save



Poti fi interesat si de