Achim Irimescu: In unele magazine predomina produsele poloneze

Achim Irimescu: In unele magazine predomina produsele poloneze


Prezent sambata la targul de produse traditionale romanesti organizat in curtea MADR, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentatiei, ministrul Achim Irimescu a declarat ca inca mai sunt magazine care au o prezenta foarte slaba a produselor romanesti, in schimb predomina cele poloneze sau din alte tari.

prod polonezePrezent sambata la targul de produse traditionale romanesti organizat in curtea MADR, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentatiei, ministrul Achim Irimescu a declarat ca inca mai sunt magazine care au o prezenta foarte slaba a produselor romanesti, in schimb predomina cele poloneze sau din alte tari.

Intamplator am ajuns intr-un magazin si am constatat cu suprindere ca sunt foarte multe produse poloneze si din alte tari, dar aproape nimic din Romania ceea ce nu este normal. Imi propun sa discutam cu reteaua respectiva. Eu pot sa inteleg ca vin anumite produse mai ieftin de alte state, dar stiu ca sunt si retele care isi propun cu prioritate sa foloseasca produsele din tara unde castiga multe milioane din comert si ar fi normal sa se indrepte catre acestea?, a afirmat Achim Irimescu.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va finaliza pana la finele anului, impreuna cu producatorii, lista si conditiile pentru alimentele proaspete, care va completa modificarile aduse Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, intrucat la ora actuala inclusiv sucurile, energizantele si zacusca pot fi trecute in aceasta categorie.

Legislatia europeana prevede foarte clar definitia si conditiile pentru un produs proaspat. Statul membru poate sa aiba o abordare care sa nu difere foarte mult de definitia europeana si exista posibilitati de adaptare la nivel intern. Pentru Romania este extrem de important sa nu punem intr-o pozitie incomoda nici producatorul si nici consumatorul?, a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.Save



Poti fi interesat si de