Vanzarile Carrefour au crescut cu 3,2%


Vanzarile Carrefour, al doilea retailer mondial, dupa Wal Mart, au crescut in trimestrul trei din acest an cu 3,2%, reflectand performantele solide din Brazilia si Franta, transmit Bloomberg si Reuters. In schimb, conditiile raman dificile in China, pe fondul scaderii consumului, situatie care a dus la un declin al vanzarilor Carrefour de 7,8% la magazinele deschise de mai mult de un an.

vanzari carrefourVanzarile Carrefour, al doilea retailer mondial, dupa Wal Mart, au crescut in trimestrul trei din acest an cu 3,2%, reflectand performantele solide din Brazilia si Franta, transmit Bloomberg si Reuters. In schimb, conditiile raman dificile in China, pe fondul scaderii consumului, situatie care a dus la un declin al vanzarilor Carrefour de 7,8% la magazinele deschise de mai mult de un an.

In perioada iulie - septembrie 2016, vanzarile grupului francez au urcat la 21,78 miliarde de euro (23,9 miliarde de dolari) la magazinele deschise de peste un an, usor peste estimarile analistilor, de 21,70 miliarde de euro. In Franta, vanzarile au urcat cu 1,2%, depasind estimarile privind un avans de 0,5%.

Am inregistrat rezultate bune in trimestrul trei, vanzarile au crescut semnificativ. Datele confirma startul nostru bun de la inceputul anului, a afirmat directorul financiar Pierre-Jean Sivignon. Acesta a adaugat ca estimarile analistilor, potrivit carora, in acest an, Carrefour va realiza un profit operational de 2,45 miliarde de euro sunt rezonabile.

Anul acesta, actiunile Carrefour au scazut cu 12%, la Bursa de la Paris. Recent, Carrefour a anuntat ca va majora anul acesta investitiile pentru a renova si deschide magazine, pentru a-si consolida redresarea din Europa si a stimula vanzarile in China.

Compania franceza va investi 2,5 - 2,6 miliarde de euro anul acesta pentru renovarea si extinderea magazinelor, fata de 2,4 miliarde de euro anul trecut.

In Romania, Grupul Carrefour numara 281 de magazine dintre care 30 hipermarketuri 'Carrefour', 111 supermarketuri 'Market', 43 magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact', un magazin de comert online: www.carrefour-online.ro si 86 de magazine Billa.Save



Poti fi interesat si de