Piata de peste si fructe de mare din Romania este in crestere

Piata de peste si fructe de mare din Romania este in crestere


Piata romaneasca de peste si fructe de mare este pe un trend ascendent incepand cu 2013, iar in 2015 a crescut cu 3%, ajungand la 350 milioane euro, potrivit Romfood Trading, unul dintre principalii importatori si distribuitori de produse din peste si fructe de mare din Romania si dezvoltator al brandului Alfredo Seafood.

peste fructePiata romaneasca de peste si fructe de mare este pe un trend ascendent incepand cu 2013, iar in 2015 a crescut cu 3%, ajungand la 350 milioane euro, potrivit Romfood Trading, unul dintre principalii importatori si distribuitori de produse din peste si fructe de mare din Romania si dezvoltator al brandului Alfredo Seafood.

Sunt semne bune pe piata de peste si fructe de mare din Romania. Romanul nu este inca un mare amator al produselor de peste si suntem mult in spatele Spaniei, Frantei sau Italiei, liderii europeni. Totusi, cresterea constanta pe care am remarcat-o in consumul de peste in ultimii trei ani reprezinta un semn bun. Cresterea veniturilor salariale din ultimii ani, noile trenduri de consum, dezvoltarea distributiei si scaderea TVA-ului la alimente de la 24% pana la 9% de la 1 iunie 2015 sunt cauzele principale pentru cresterea consumului de alimente, in general, si de peste si fructe de mare in special. Pestele este in continuare in urma consumului de carne de pui si porc, ca si volum, dar ca valoare piata pestelui este aproape, a declarat Cristian Darmanescu, director general Romfood Trading.

Articolul integral pote fi citit in revista INDUSTRIA CARNII.RO, editia cu numarul 48.SaveSave



Poti fi interesat si de