Rusia ramane cel mai mare exportator mondial de grau

Rusia ramane cel mai mare exportator mondial de grau


Rusia a recoltat in acest an o cantitate record de 117 milioane tone de cereale si leguminoase, cea mai mare recolta din ultimii 38 de ani, ceea ce ii va permite sa ramana cel mai mare exportator mondial de grau, a declarat ministrul rus al Agriculturii, Alexander Tkachev, transmite RIA Novosti.

rusia grau expoRusia a recoltat in acest an o cantitate record de 117 milioane tone de cereale si leguminoase, cea mai mare recolta din ultimii 38 de ani, ceea ce ii va permite sa ramana cel mai mare exportator mondial de grau, a declarat ministrul rus al Agriculturii, Alexander Tkachev, transmite RIA Novosti.

Rusia a recoltat 117 milioane de tone de cereale, cel mai bun rezultat din ultimii 38 de ani. Rusia a avut o recolta mai mare doar in 1978, 127 milioane tone, a declarat Alexander Tkachev. Acesta a subliniat ca un astfel de rezultat a fost posibil gratie cresterii productivitatii de la 17 chintale la hectar pana la 27 chintale la hectar, in timp ce suprafata cultivata a scazut de la 74 pana la 47 milioane hectare. De asemenea, Alexander Tkachev a spus ca Rusia isi va majora exporturile de cereale pana la 35 milioane tone si va ramane lider mondial la exporturile de grau. In acest an agricol (-1 iulie 2016 - 30 iunie 2017- n.r.) ne asteptam ca exporturile de cereale sa creasca de la 30 pana la 35 milioane tone si in acelasi timp sa ne pastram pozitie de lider mondial la exporturile de grau, devansand o serie de mari furnizori precum UE si SUA, a estimat Alexander Tkachev.

In 2015, Rusia a recoltat o cantitate de 104,8 milioane tone de cereale si a exportat 33,9 milioane tone de cereale.



Poti fi interesat si de