Nini Sapunaru adreseaza problema procedurii de preinfrigement

Nini Sapunaru adreseaza problema procedurii de preinfrigement


Presedintele Comisiei pentru agricultura, silvicultura si industrie alimentara din cadrul Camerei Deputatilor, Nini Sapunaru, a declarat ca asa-zisa procedura de pre-infrigement nu este nicio nenorocire in ceea ce priveste legea comercializarii bunurilor agroalimentare autohtone.

pre infrigPresedintele Comisiei pentru agricultura, silvicultura si industrie alimentara din cadrul Camerei Deputatilor, Nini Sapunaru, a declarat ca asa-zisa procedura de pre-infrigement nu este nicio nenorocire in ceea ce priveste legea comercializarii bunurilor agroalimentare autohtone.

Vorbim de modificarea Legii 321 privind comercializarea bunurilor agroalimentare si nu trebuie sa ne lasam inselati de aceasta asa-zisa procedura de pre-infrigement, nu este nicio nenorocire. De fapt, nu pot sa atace ceva ce inca nu am aplicat, pentru ca vorbim doar de articolul care se refera la comercializarea pe lantul scurt a bunurilor agroalimentare in proportie de 51%. Deocamdata articolul nu este pus in functiune, pentru ca trebuie emisa o Hotarare de Guvern si au timp sase luni, a afirmat Nini Sapunaru.
El a precizat ca plata la sapte zile a produsului proaspat, interzicerea oricaror servicii si taxe sunt lucruri care nu au fost atacate de catre cei de la Comisia Europeana, iar din punctul acesta de vedere, legea este un succes, ea trebuie continuata, procedura este lunga, poate dura si 2-3 ani o procedura de infrigement.

Vedem daca o castigam sau nu. Avem timp si, in primul rand, sa o vedem pusa in aplicare", a afirmat Nini Sapunaru.



Poti fi interesat si de