Carnea de porc, motorul exporturilor produselor agroalimentare din UE

Carnea de porc, motorul exporturilor produselor agroalimentare din UE


Valoarea lunara a exporturilor de produse agroalimentare din Uniunea Europeana a ajuns la 10,6 miliarde de euro in luna august a acestui an, depasind valorile raportate pentru aceasta luna in ceilalti ani, potrivit datelor furnizate de Comisia Europeana.

carne porc fValoarea lunara a exporturilor de produse agroalimentare din Uniunea Europeana a ajuns la 10,6 miliarde de euro in luna august a acestui an, depasind valorile raportate pentru aceasta luna in ceilalti ani, potrivit datelor furnizate de Comisia Europeana.
Cea mai mare crestere a valorilor lunare (august 2016 comparativ cu august 2015) a fost raportata de produsele exportate in SUA (+221 milioane de euro) si China (+106 milioane de euro).

Analizand valorile de export din ultimele 12 luni (septembrie 2015 august 2016), cele mai mari cresteri au fost raportate la carnea de porc (+1,2 miliarde de euro, cu 31% mai mult comparativ cu acelasi interval din anul precedent).

Si importurile de produse agroalimentare din tari terte au crescut in valoare in ultimele 12 luni, in special cele de provenienta din Coasta de Fildes (+21%), Argentina (+7%), Peru (+14%) si Australia (+12%).



Poti fi interesat si de