Peste un million de pasari sacrificate in Japonia

Peste un million de pasari sacrificate in Japonia


Un nou focar de gripa aviara a fost confirmat in Japonia, antrenand decizia de a sacrifica 120.000 de pasari de curte, ceea ce ridica la aproape un milion numarul de pasari eutanasiate din luna noiembrie, a anuntat Ministerul Agriculturii din Japonia, citat de AFP.

pasari japUn nou focar de gripa aviara a fost confirmat in Japonia, antrenand decizia de a sacrifica 120.000 de pasari de curte, ceea ce ridica la aproape un milion numarul de pasari eutanasiate din luna noiembrie, a anuntat Ministerul Agriculturii din Japonia, citat de AFP.
Epidemia se raspande?te si in prefectura Miyazaki, din sud-vestul Japoniei, dupa ce au fost identificate deja mai multe focare la ferme din prefecturile Niigata (nord-vest), Hokkaido si Aomori (nord).

Bilantul pasarilor sacrificate se ridica la 972.700 in sase ferme din cele patru prefecturi mentionate. De asemenea, au fost semnalate peste 70 de cazuri de decese in randul pasarilor salbatice purtatoare ale aceluiasi virus H5N6 intr-un total de 13 prefecturi, potrivit ministerului.

Aceasta epidemie, care se dezvolta in arhipeleagul nipon de o luna, este prima inregistrata in fermele japoneze dupa cea din decembrie 2014 - ianuarie 2015, aminteste AFP.



Poti fi interesat si de