Protest la Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor

Protest la Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor


Salariatii Statiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Dancu-Iasi se pregatesc sa protesteze in strada fata de refuzul conducerii statiunii de a le respecta drepturile prevazute in Contractul Colectiv de Munca, dupa ce mai multe runde de negocieri au esuat.

protestSalariatii Statiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Dancu-Iasi se pregatesc sa protesteze in strada fata de refuzul conducerii statiunii de a le respecta drepturile prevazute in Contractul Colectiv de Munca, dupa ce mai multe runde de negocieri au esuat.
Nemultumirea salariatilor este legata de faptul ca drepturile prevazute in Contractul Colectiv de Munca, drepturi pe care chiar conducerea statiunii le-a promis, nu s-au concretizat prin acte aditionale si acestia nu beneficiaza de ele. Situatia este cu atat mai grava cu cat statiunea are circa 700 capete animale de care salariatii trebuie sa aiba grija, iar in conditiile in care acestia vor refuza sa le mai ingrijeasca ne intrebam ce se va intampla cu ele, a declarat secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu.

Conflictul dureaza de mai multe luni, timp in care Federatia Agrostar, la care sunt afiliati salariatii statiunii, a incercat rezolvarea situatiei. Federatia, prin Blocul National Sindical, confederatie la care este afiliata, si a filialei BNS Iasi a pus in discutia Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Iasi, in luna decembrie, 2016, situatia conflictuala din cadrul statiunii. La aproape o luna de la data la care a avut loc Comisia de Dialog Social, situatia nu doar ca nu s-a imbunatatit, ci chiar s-a agravat.

Angajatii si-au primit salariile cu intarziere, si asta nu pentru ca nu existau bani, ci pentru ca isi cer drepturile.
Prin urmare, Federatia Agrostar solicita respectarea prevederilor contractului colectiv, incheierea actelor aditionale la contractele individuale, cu prevederile din cadrul contractului colectiv, acordarea la timp a drepturilor salariale.



Poti fi interesat si de