AGRICOLA Bacau a vandut peste 40.000 de tone de carne de pasare anul trecut

AGRICOLA Bacau a vandut peste 40.000 de tone de carne de pasare anul trecut


Vanzarile de carne de pasare ale companiei AGRICOLA Bacau au totalizat in volum, in 2016, 41.265 tone, cu 7,3% mai mult fata de anul precedent (38.426 tone) si cu 6% in valoare, in conditiile unei usoare diminuari a pretului mediu.

agricola pasareVanzarile de carne de pasare ale companiei AGRICOLA Bacau au totalizat in volum, in 2016, 41.265 tone, cu 7,3% mai mult fata de anul precedent (38.426 tone) si cu 6% in valoare, in conditiile unei usoare diminuari a pretului mediu.

Cifra de afaceri inregistrata de Agricola International SA Bacau in 2016 este de aproximativ 386,761 mil. lei, fata de 365,932 milioane lei in 2015.

Performanta economica a companiei a fost, in anul 2016, rezultatul unei executii bune in operational, iar revenirea preturilor principalelor resurse la niveluri rezonabile a ajutat la randul sau. Toate acestea, in conditiile unei diminuari a pretului mediu cu cateva procente pe piata interna a carnii de pasare, care urmeaza trendul european. Vanzarile AGRICOLA de carne de pui au crescut fata de anul precedent. De altfel, noi inca din perioada crizei am avut afaceri mai mari in fiecare an, odata cu lansarea strategiei de diferentiere si crestere. Am investit in echipa si asta s-a vazut si in vanzari. Avem un brand puternic si campanii de promovare inspirate, care ne-au ajutat sa crestem, a declarat Grigore Horoi, presedintele AGRICOLA.

Grupul de firme AGRICOLA a inregistrat in 2016 o cifra totala de afaceri de 677,015 mil. lei, cu 3% mai mare decat cea inregistrata anul precedent (657,370 mil. lei).

Si la celelalte categorii de produse, AGRICOLA a inregistrat cresteri. Astfel, la categoria mezeluri (salamurile crud-uscate si preparatele fiert-afumate obtinute la Salbac SA, companie din cadrul Grupului de firme Agricola), cifra de afaceri a fost de 121,752 mil. lei, cu 6,7% mai mare decat in 2015 (cresterea ar fi mai mare insa, incepand cu iunie 2016, prin aplicarea Legii 321, off-urile de vanzari se exclud din cifra de afaceri).

De remarcat sunt rezultatele - pentru al optulea an consecutiv obtinute de salamurile crud-uscate AGRICOLA, care au inregistrat anul trecut o crestere valorica a vanzarilor de 18,46%, respectiv o crestere de 17,37% in volume.

Ne consolidam pozitia de lideri de piata in Romania la grupa salamurilor crud-uscate. Brandul AGRICOLA este lider pe segmentul de crude uscate si lider detasat pentru cel mai cunoscut produs premium din Romania: Salamul de Sibiu, in total segment Salam de Sibiu comercializat pe piata interna, a declarat Grigore Horoi.

Europrod SA, compania din Grupul de firme Agricola ce comercializeaza semipreparate si produse tip ready-meal, a inregistrat in 2016 fata de anul precedent vanzari mai mari cu cu aproape 19%, in conditiile unei cresteri a volumelor comercializate de 16%. Si in aceasta categorie ne-am remarcat, in special prin lansarea produselor Nuggets si Strips din piept de pui fara E-uri si a produselor noi picante, a precizat presedintele AGRICOLA.

La oua consum, produse la Avicola Lumina Constanta, s-a inregistrat o crestere cu 10% a cifrei de afaceri in 2016, (63,784 mil. oua vandute).

Pentru 2017 ne propunem sa ducem mai departe cele doua produse etalon ale companiei: Salamul de Sibiu si Puiul Fericit. Anticipez ca vom mentine trendul de crestere, per ansamblu, cu o rata estimata la 5% fata de 2016. In acest an, bugetul de investitii la nivelul Grupului este de aproximativ 6 milioane de euro si vizeaza business-urile carne pasare, semipreparate si mezeluri, a incheiat presedintele Grigore Horoi.

Agricola este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie. In 2016, Agricola detinea 16% din piata carnii de pui, este lider cu 19% din piata de semipreparate si produse de tip ready-meal, iar Salamul de Sibiu Agricola este lider in total segment Salam de Sibiu comercializat in Romania cu 51% cota de piata, medie, in valoare (Nielsen, 2016).



Poti fi interesat si de