Ungaria ia masuri pentru a evita extinderea epidemiei de gripa aviara

Ungaria ia masuri pentru a evita extinderea epidemiei de gripa aviara


Autoritatea sanitar-veterinara din Ungaria (NEBIH) a emis un ordin conform caruia toate pasarile de curte sa fie tinute inchise, dupa ce epidemia de gripa aviara s-a extins in 11 judete si a fortat fermierii sa sacrifice peste trei milioane de pasari, pierderile fiind evaluate la 3,5 miliarde de forinti (peste un miliard de euro), transmit MTI si Reuters.

ung masuriAutoritatea sanitar-veterinara din Ungaria (NEBIH) a emis un ordin conform caruia toate pasarile de curte sa fie tinute inchise, dupa ce epidemia de gripa aviara s-a extins in 11 judete si a fortat fermierii sa sacrifice peste trei milioane de pasari, pierderile fiind evaluate la 3,5 miliarde de forinti (peste un miliard de euro), transmit MTI si Reuters.
Scopul ordinului este limitarea contactului dintre pasarile de curte si cele salbatice, potrivit NEBIH. De anul trecut, cand s-a declansat epidemia de gripa aviara in Ungaria, au fost detectate 83 de pasari salbatice infectate cu virusul H5N8. Saptamana trecuta, Guvernul de la Budapesta a anuntat ca va incerca sa obtina sprijinul UE pentru a contracara efectele negative ale epidemiei de gripa aviara, Ungaria fiind unul dintre principalii producatori din lume de foie gras. Producatorii din Ungaria vor cere Federatiei Europene a producatorilor de foie gras sa faca demersuri pentru obtinerea unui mecanism permanent de sprijin financiar din partea UE, pentru a face fata unor crize similare, deoarece aproape in fiecare an se inregistreaza cazuri de gripa aviara.



Poti fi interesat si de