Solicitari de finantare de peste 49 milioane de euro la AFIR

Solicitari de finantare de peste 49 milioane de euro la AFIR


Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit online solicitari de finantare in valoare de peste 49 milioane de euro pentru investitii in sectorul zootehnic, din cadrul submasurii (sM) 4.1 - Investitii in exploatatii agricole.

solicit finantareAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit online solicitari de finantare in valoare de peste 49 milioane de euro pentru investitii in sectorul zootehnic, din cadrul submasurii (sM) 4.1 - Investitii in exploatatii agricole.
Potrivit unui comunicat al institutiei, fermierii pot solicita finantare pentru investitii in sectorul zootehnic, precum si pentru proiecte de cooperare in sectorul agricol si cel pomicol, in cadrul sesiunilor deschise in 2016 si continuate in 2017, prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020). Pana la data de 28 februarie 2017, ora 16, solicitantii de finantare europeana nerambursabila mai pot depune proiecte pentru investitii in sectorul zootehnic din cadrul submasurii (sM) 4.1 - Investitii in exploatatii agricole. Pentru sesiunea in curs, deschisa incepand cu 15 decembrie 2016, alocarea bugetara aferenta sectorului zootehnic este de 75 de milioane de euro.

In plus, AFIR primeste cereri de finantare in cadrul Schemei pentru micii fermieri (sM 6.5) pana la data limita de 15 mai 2017, ora 16. Aceasta submasura a fost lansata pentru prima oara in luna decembrie a anului trecut, alocarea bugetara stabilita fiind de 112,3 milioane de euro.
Pentru intocmirea documentatiei necesare obtinerii finantarii, solicitantii au la dispozitie Ghidul Solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul institutiei, la sectiunea Investitii PNDR?, in pagina dedicata fiecarei submasuri de finantare in parte.



Poti fi interesat si de