Vanzarile Carrefour au inregistrat o crestere peste asteptari in primul trimestru

Vanzarile Carrefour au inregistrat o crestere peste asteptari in primul trimestru


Grupul francez Carrefour, al doilea mare grup mondial de distributie, a anuntat ca in primul trimestru al acestui an vanzarile sale au crescut cu 6,2% pana la 21,29 miliarde de euro, gratie performantelor solide de pe piata din Brazilia, informeaza Reuters.

vanzare carrefourGrupul francez Carrefour, al doilea mare grup mondial de distributie, a anuntat ca in primul trimestru al acestui an vanzarile sale au crescut cu 6,2% pana la 21,29 miliarde de euro, gratie performantelor solide de pe piata din Brazilia, informeaza Reuters.

Cifra anuntata de Carrefour este superioara estimarilor analistilor de la Inquiry Financial intervievati de Reuters care mizau pe o cifra de afaceri de 21,22 miliarde de euro.

Carrefour a avut un inceput bun de an, gratie sectorului alimentar care reprezinta peste 80% din cifra de afaceri si care continua sa afiseze o crestere solida, a comentat directorul financiar al Carrefour, Pierre-Jean Sivignon.

Performantele bune inregistrate de Carrefour se datoreaza in principal unei cresteri de 8,8%, pana la 4,52 miliarde de euro, a vanzarilor in America Latina, gratie operatiunilor din Brazilia, a doua mare piata a grupului. In Europa, cifra de afaceri a crescut cu 3,6%, gratie in special Spaniei. In ceea ce priveste piata din Franta, responsabila pentru 47% din cifra de afaceri anuala a grupului, vanzarile
Carrefour au crescut cu 0,5% pana la 9,4 miliarde de euro, gratie magazinelor de proximitate. In schimb, vanzarile din Asia au scazut cu 4,1%, in principal ca urmare a unei scaderi de 8,6% a vanzarilor de pe piata din China.

Gratie rezultatelor solide inregistrate in primele trei luni ale anului, grupul Carrefour si-a confirmat previziunile anterioare vizand o crestere de 3-5% a cifrei de afaceri in 2017.



Poti fi interesat si de