Tulcea: A fost instituita prohibitia pescuitului scrumbiei

Tulcea: A fost instituita prohibitia pescuitului scrumbiei


Pescuitul in scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice nu mai are incepand de vineri nicio exceptie, 14 aprilie fiind prima zi de prohibitie a pescuitului scrumbiei, potrivit Ordinului privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului din acest an.

tulcea prohibitiePescuitul in scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice nu mai are incepand de vineri nicio exceptie, 14 aprilie fiind prima zi de prohibitie a pescuitului scrumbiei, potrivit Ordinului privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului din acest an.

Prohibitia pescuitului la scrumbie a inceput vineri pe sectorul de Dunare si bratele sale, de la Marea Neagra pana la Ceatal Chilia si va dura pana pe data de 23 aprilie inclusiv.

Sambata, 15 aprilie, masura respectiva va fi impusa pe sectorul de Dunare si bratele sale de la Ceatal Chilia pana la Vadul Oii, pana pe 1 mai inclusiv.

Pe sectorul de Dunare si bratele sale, de la Vadul Oii pana la Gura Timocului, prohibitia pescuitului scrumbiei va incepe pe data de 15 aprilie si se va incheia pe data de 15 mai.

Pescuitul in scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice, cu exceptia scrumbiei, a fost interzis incepand din data de 1 aprilie, in toate habitatele piscicole naturale din Romania, potrivit ordinului comun al ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si al ministrului Mediului.

Prohibitia generala a pescuitului va dura anul acesta 60 de zile in habitatele piscicole naturale, in complexul Razim-Sinoe si lacurile litorale, precum si in meleaua Sfantu Gheorghe pana la Ciotic.

In apele care constituie frontiera de stat, inclusiv in golful Musura, prohibitia pescuitului va dura 45 de zile.

Prohibitia pescuitului este impus? in fiecare an, in urma unor studii stiintifice, pentru protejarea resurselor acvatice in perioada de reproducere a acestora si in perioada imediat urmatoare acesteia, astfel incat sa se asigure o productie de peste cat mai buna.



Poti fi interesat si de