Premierul cere publicarea producatorilor care practica dublu standard

Premierul cere publicarea producatorilor care practica dublu standard


Premierul Mihai Tudose i-a cerut, joi, ministrului Justitiei ca, in colaborare cu ministrul Agriculturii si institutiile de resort, sa elaboreze o norma legislativa interna care sa permita mentionarea numelui firmelor care considera Romania o tara "de mana a doua" pe subiectul alimentelor susceptibile de dublu standard.

alimente standard dublu4Premierul Mihai Tudose i-a cerut, joi, ministrului Justitiei ca, in colaborare cu ministrul Agriculturii si institutiile de resort, sa elaboreze o norma legislativa interna care sa permita mentionarea numelui firmelor care considera Romania o tara "de mana a doua" pe subiectul alimentelor susceptibile de dublu standard.


"Poate gasim o modalitate, ca pana cand facem noi nu stiu ce norma europeana, poate facem o norma interna. (...) Sau macar un cadru legislativ care sa ne permita sa spunem cetatenilor ce firme ne considera a fi o tara de mana a doua si sa-i tratam si noi ca atare", a declarat Mihai Tudose in sedinta de Guvern.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a explicat ca baza discutiei in gasirea unei solutii juridice pleaca de la chestiunea unui tratament egal de care trebuie sa se bucure toti consumatorii, toti cetatenii UE. "Sigur, vom colabora cu Ministerul Agriculturii, cu toate ministerele care pot avea conexiuni cu aceasta problema, dar, de principiu, cred ca in discutie se pune problema unui tratament egal de care trebuie sa se bucure toti consumatorii, toti cetatenii UE, indiferent ca sunt membri ai unui stat sau altuia. Aceasta este baza de discutie, aceasta este baza de la care vom porni spre identificarea solutiei juridice, pe de o parte, solutiei practice, faptice, pe de alta parte", a explicat Toader.

La randul sau, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a aratat ca ministerul ofera in continuare presei detalii tehnice cu privire la subiectul dublului standard la unele produse alimentare, dupa prezentarea facuta miercuri de minister, dar nu poate da detalii legate de numele comerciantilor si producatorilor in cazul carora s-au descoperit produse alimentare susceptibile de dublu standard, intrucat exista riscul unor procese, relateaza Agerpres.

In acelasi timp, Radu Timis, proprietarul Cris-Tim, spune ca reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) ar trebui sa dea publicitatii numele producatorilor de preparate din carne care aduc pe piata din Romania produse de o calitate diferita fata de ceea ce vand in tarile din Europa de Vest, explicand ca pastrarea anonimatului in aceasta privinta ii incrimineaza pe toti jucatorii din industria carnii. Trebuie spus cu subiect si predicat numele producatorului. Nu poti sa incriminezi pe toata lumea, este de parere Timis.



Poti fi interesat si de