Masuri pentru bunastarea animalelor pe timp de canicula

Masuri pentru bunastarea animalelor pe timp de canicula


Temperaturile ridicate pentru care meteorologii au emis cod portocaliu si chiar rosu in unele judete ale tarii provoaca disconfort inclusiv animalelor. In acest sens, Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine (ACEBOP) a facut o serie de recomandari.

masuri canicula animale aceTemperaturile ridicate pentru care meteorologii au emis cod portocaliu si chiar rosu in unele judete ale tarii provoaca disconfort inclusiv animalelor. In acest sens, Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine (ACEBOP) a facut o serie de recomandari.


Fermierii si alti detinatori de animale nu trebuie sa uite ca animalele sufera mai mult decat omul pe vreme de canicula!, informeaza ACEBOP.

In acest sens, reprezentantii Asociatiei le recomanda fermierilor sa le asigure animalelor adapost sau un umbrar care sa le protejeze de soare.

APA sa fie in cantitati suficiente, respectiv:

- vaci-lapte / 38-52 litri,

- bovine / 38 litri,

- cai / 20-45 litri,

- porci / 4-12 litri,

- ovine / 6-7 litri.

- pasari-curte / 0,6litri

Atentie deosebita trebuie acordata transportului animalelor. Se reduce riscul daca transporturile sunt organizate in timpul noptii. Verificati sistemele de adapare, ventilatie inaintea plecarii!

Nu lasati animalele pe camp, expuse la soare!

Aveti grija, nu in ultimul rand, de animalele de companie abandonate pe strazi.

Si ele au nevoie de apa, mancare si dragoste, se mai arata in recomandarile ACEBOP.



Poti fi interesat si de