Un abator din Alba, distrus de flacari


O hala de 1.200 de metri patrati, care apartine societatii Alba Doner si care adapostea abatorul si birourile, a fost facuta scrum aseara. Sase autospeciale au intervenit pentru stingerea incendiului. Nicio persoana nu a fost ranita.

incendiu hala2O hala de 1.200 de metri patrati, care apartine societatii Alba Doner si care adapostea abatorul si birourile, a fost facuta scrum aseara. Sase autospeciale au intervenit pentru stingerea incendiului. Nicio persoana nu a fost ranita.


Pompierii au intervenit si pentru protejarea halelor invecinate, pentru ca focul sa nu se extinda. De la 100 de metri, caldura era aproape insuportabila si se auzeau pocnind peretii si acoperisul din tabla al cladirii, scrie Alba24.ro. In timpul incendiului un perete al halei s-a prabusit. Au ars utilaje de productie, stocuri de materie prima si produse finite ambalate, instalatii frigorifice, o centrala pe gaz si un boiler, dar si instalatii electrice si sanitare.

Se pare ca hidrantii de la unele dintre fabricile din jur nu erau functionali, neavand apa, spre disperarea pompierilor.

Fabrica Alba Doner apartine familiei Vartei, din Alba Iulia. Neoficial, se pare ca asigurarea nu acoperea si stocurile de marfa.

La fata locului s-a deplasat si grupa operativa a inspectoratului pentru coordonare interventie. Cauza probabila a incendiului este in curs de stabilire.



Poti fi interesat si de