Romania, printre tarile cu cele mai mici preturi la carne din UE

Romania, printre tarile cu cele mai mici preturi la carne din UE


Danemarca a avut in anul 2016 cele mai mari preturi la carne din randul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), cu aproape 40% mai mari decat media din UE, la polul opus cele mai mici preturi la carne din UE fiind in Polonia, cu 47% mai mici decat media europeana, urmata de Bulgaria, cu 44% mai mici decat media, si Romania, unde preturile la carne sunt cu 41,1% sub media din UE, arata datele publicate miercuri de Eurostat.

Carnea de porc pretDanemarca a avut in anul 2016 cele mai mari preturi la carne din randul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), cu aproape 40% mai mari decat media din UE, la polul opus cele mai mici preturi la carne din UE fiind in Polonia, cu 47% mai mici decat media europeana, urmata de Bulgaria, cu 44% mai mici decat media, si Romania, unde preturile la carne sunt cu 41,1% sub media din UE, arata datele publicate miercuri de Eurostat.


Alte state membre unde preturile la carne sunt semnificativ mai mari decat media din UE sunt Austria, cu 37% peste medie, Suedia, cu 34,5% peste medie, si Franta, 31,1% peste medie.

Daca sunt luate in calcul toate tarile din Europa, nu numai statele membre UE, cele mai mari preturi la carne sunt in Elvetia, cu 157% peste media din UE, iar cele mai mici sunt in continuare in Polonia, mai mici chiar decat in Albania sau Macedonia.

Un studiu publicat anterior de Caterwings a confirmat ca Elvetia are cele mai mari preturi la carne din lume, 49,68 de dolari pentru un kilogram de carne de vita, cu aproape 150% peste media globala. Pe de alta parte, un muncitor necalificat din Elvetia trebuie sa munceasca doar 3,1 ore pentru a putea cumpara un kilogram de carne, in timp ce un indonezian trebuie sa munceasca 23,6 ore pentru a cumpara un kilogram de carne de vita, chiar daca in aceasta tara asiatica un kilogram de carne de vita costa 9,01 dolari.



Poti fi interesat si de