Caz de antrax, in Giurgiu. Incepe vaccinarea erbivorelor

Caz de antrax, in Giurgiu. Incepe vaccinarea erbivorelor


Inspectorii sanitar-veterinari din judetul Giurgiu au demarat o campanie de vaccinare a tuturor animalelor erbivore de pe raza comunei Gaujani, dupa ce in localitate a fost confirmat un caz de antrax, transmis de la animal la om, conform purtatorului de cuvant al DSVSA Giurgiu, Mitran Fanel.

erbivore5Inspectorii sanitar-veterinari din judetul Giurgiu au demarat o campanie de vaccinare a tuturor animalelor erbivore de pe raza comunei Gaujani, dupa ce in localitate a fost confirmat un caz de antrax, transmis de la animal la om, conform purtatorului de cuvant al DSVSA Giurgiu, Mitran Fanel.


"Institutul Cantacuzino ne-a transmis in urma cu cateva zile ca, in cazul unui barbat din comuna Gaujani, judetul Giurgiu, care a sacrificat o capra din gospodarie si a mancat din carnea animalului, a fost confirmata imbolnavirea cu antrax. Barbatul a primit tratament si s-a vindecat, dar acum, DSV Giurgiu a luat masura vaccinarii animalelor erbivore din comuna. Astazi au fost vaccinate animalele din focar, respectiv cele din gospodaria unde a aparut cazul de antrax si in gospodariile invecinate, iar in urmatoarele zile vom continua cu o campanie de vaccinare a tuturor animalelor erbivore din comuna, asta inseamna oi, capre, vaci', a declarat Fanel Mitran.

Conform acestuia, in comuna 'nu a mai fost confirmata imbolnavirea cu antrax la alte animale sau persoane', dar medicii sanitar-veterinari recomanda tuturor celor care sacrifica animale sa anunte acest lucru pentru a se putea face analize de laborator, iar atunci cand constata anumite 'stari modificate in comportamentul animalelor, apatie, lipsa poftei de mancare', sa anunte medicul veterinar.

Acesta este al doilea caz de antrax inregistrat in judetul Giurgiu, ultimul caz fiind depistat in comuna Putineiu, in urma cu doi ani, dar fara transmitere de la animal la om, pentru ca cel care a sacrificat caprele a anuntat medicul veterinar pentru analize.



Poti fi interesat si de