Romania, negocieri pentru exportul de carne in Arabia Saudita

Romania, negocieri pentru exportul de carne in Arabia Saudita


Autoritatile romane din domeniul sanitar-veterinar au initiat negocierile tehnice privind deschiderea exportului de animale, de carne si produse din carne de ovine, bovine si de pasare, in Regatul Arabiei Saudite, a anuntat Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

carne arabiaAutoritatile romane din domeniul sanitar-veterinar au initiat negocierile tehnice privind deschiderea exportului de animale, de carne si produse din carne de ovine, bovine si de pasare, in Regatul Arabiei Saudite, a anuntat Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).


Negocierile demarate in luna aprilie a acestui an de catre presedintele ANSVSA, dr. Geronimo Branescu si specialistii institutiei cu omologii din Regatul Arabiei Saudite, au avut primul rezultat concret si anume, o vizita cu caracter de evaluare, desfasurata de o delegatie de specialisti sauditi din cadrul Ministerului Mediului, Apei si Agriculturii. Cu prilejul vizitei oficiale efectuate in Regatul Arabiei Saudite, partea romana a initiat negocierile tehnice pentru deschiderea exportului de animale, de carne si produse din carne de ovine, bovine si de pasare, din Romania, mentioneaza ANSVSA.

Expertii sauditi au evaluat, in perioada 18 - 22 septembrie, activitatea serviciilor veterinare din Romania in domeniul supravegherii si controlului bolilor la rumegatoare, precum si a conditiilor de bunastare si biosecuritate din centrele de colectare bovine, ovine si caprine.

Printre obiectivele vizitate pe parcursul desfasurarii misiunii saudite s-au aflat: Postul de Inspectie la Frontiera din Midia, judetul Constanta, trei exploatatii comerciale de rumegatoare care au si centre de colectare (bovine, ovine) din judetele Constanta, Tulcea si Prahova, laboratorul din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din Constan?a si Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala din Bucuresti.

La sedinta finala de evaluare a rezultatelor obtinute in cadrul misiunii, s-a concluzionat de catre partea saudita ca Romania intruneste conditiile referitoare la sanatatea animala, bunastarea si biosecuritatea din exploatatiile comerciale si centrele de colectare animale vii, pentru demararea activitatilor comerciale de export de rumegatoare din Romania in Regatul Arabiei Saudite, precizeaza ANSVSA.

In perioada urmatoare, delegatia saudita va intocmi un raport al misiunii de evaluare, care va fi supus aprobarii ministrului de resort saudit, consecutiv careia exista o probabilitate foarte mare de a se deschide exportul in domeniul agroalimentar catre Regatul Arabie Saudite, noteaza sursa citata.



Poti fi interesat si de