Guvern: Fonduri mai mari pentru motorina agricultorilor

Guvern: Fonduri mai mari pentru motorina agricultorilor


Fondurile alocate sprijinului de care beneficiaza, in acest an, agricultorii pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura au fost majorate cu 87,5 milioane de lei, potrivit unei hotarari adoptata, joi, de Guvern.

utilaje motorina2Fondurile alocate sprijinului de care beneficiaza, in acest an, agricultorii pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura au fost majorate cu 87,5 milioane de lei, potrivit unei hotarari adoptata, joi, de Guvern.


Conform unui comunicat al Executivului, acest sprijin consta in aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrarilor mecanizate in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare.

"Printr-o hotarare adoptata astazi, Guvernul a crescut suma alocata pentru plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura, in anul 2017, de la 349,425 milioane lei, la 436,925 milioane lei pentru a se asigura resursele financiare necesare pentru plata ajutorului de stat. Fondurile se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2017", precizeaza sursa citata.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura a fost aprobata in 2014 (prin HG 1.174/ 2014), iar valoarea maxima a schemei de ajutor de stat pentru perioada de aplicare 2014 - 2020 este de 3.334 miliarde de lei.

De asemenea, pentru anul 2017 valoarea efectiva a sprijinului este de 1,4185 lei/litru si reprezinta diferenta dintre rata accizei standard prevazute de Legea 227/2015 si rata accizei reduse.



Poti fi interesat si de