Autoritatile romane, implicare activa in clarificarea dublului standard

Autoritatile romane, implicare activa in clarificarea dublului standard


Autoritatile din Romania, prezente la Summitul Consumatorului de la Bratislava, s-au implicat in clarificarea standardelor duble de calitate a alimentelor, stabilind un mod de colaborare pentru a identifica produsele care ar putea prezenta parametri de calitate diferiti.

standard summitAutoritatile din Romania, prezente la Summitul Consumatorului de la Bratislava, s-au implicat in clarificarea standardelor duble de calitate a alimentelor, stabilind un mod de colaborare pentru a identifica produsele care ar putea prezenta parametri de calitate diferiti.


Conform unui comunicat al Ministerului Agriculturii, expertii romani vor lucra impreuna cu europarlamentarii pentru reglementarea domeniului.

Ministerul reaminteste ca, in Romania, in vederea analizarii si depistarii eventualului dublu standard in privinta calitatii alimentelor produse in Vestul Europei, s-a constituit, la finalul lunii februarie a.c., un grup de lucru format din reprezentati ai MinisteruluiAgriculturiisi Dezvoltarii Rurale (MADR), ai Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Mihai Visan, secretar de stat in cadrul MinisteruluiAgriculturii, a participat la Bratislava, in Slovacia, la un Summit pe tema calitatii hranei in Europa de Est, in data de 13 octombrie 2017. Din partea Romaniei a participat, de asemenea, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Bogdan Pandelica.

Initiativa reuniunii a apartinut Slovaciei si Cehiei, iar obiectivul a fost identificarea modalitatilor de combatere a standardelor duble ale produselor alimentelor.

Invitatia la acest eveniment a fost facuta catre reprezentantii de nivel inalt ai Statelor Membre, Presedintelui Comisiei Europene si Comisarilor europeni cu portofolii in domeniu.

Potrivit comunicatului, Romania agreeaza si sustine ideea ca, la nivelul Uniunii Europene se impune stabilirea unei baze legislative clare, a unor metodologii de control specifice cu caracter unitar si a cooperarii intre statele membre si Comisia Europeana, astfel ca statele membre sa poata raspunde la problematica dublului standard intr-un mod eficient.



Poti fi interesat si de