Tulcea: Simulari pentru lansarea Bursei de peste

Tulcea: Simulari pentru lansarea Bursei de peste


Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) va incepe, in perioada urmatoare, simularile pentru operationalizarea Bursei de peste de la Tulcea.

bursa peste fotoAgentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) va incepe, in perioada urmatoare, simularile pentru operationalizarea Bursei de peste de la Tulcea.


'Lucrarile de amenajare a Bursei de peste sunt aproape finalizate si cred ca pana la sfarsitul acestui an vom putea incepe simularile pentru operationalizarea bursei, iar anul viitor aceasta va fi deschisa', a declarat presedintele ANPA, Ion Dimulescu.

El s-a intalnit luni, la Tulcea, cu presedintele Consiliului Judetean, Horia Teodorescu, si conducerea Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Proiectul Bursei de peste de la Tulcea a fost anuntat in urma cu aproape noua ani de conducerea de la acea vreme a ANPA, insa lucrarile de amenajare a obiectivului au inceput in urma cu aproape trei ani.

Imobilul in care va functiona Bursa de peste a fost receptionat la sfarsitul anului 2015, iar in anul urmator, dupa receptia celor trei nave care vor asigura transportul pestelui din Delta la Tulcea, autoritatile au constatat ca acesta nu are utilitati. Ele au fost realizate in cursul acestui an.

Bursa de peste a costat circa 6,5 milioane de euro, iar suma a fost asigurata prin Programul Operational pentru Pescuit 2007-2013.

Proiectul are ca obiective eliminarea evaziunii fiscale din domeniul piscicol, monitorizarea capturilor reale de peste din Delta Dunarii, sprijinirea pescarilor ale caror capturi nu sunt primite de cherhanale, precum si protejarea resursei piscicole.

Proiectul bursei de la Tulcea a fost inclus de catre statul roman, conform normelor legale europene si nationale in vigoare, respectiv HG 678/2015 si Decizia CE nr. 6.713/06.10.2015, in categoria 'proiecte nefunctionale a caror implementare continua pana la data de 31.03.2019', astfel incat Romania nu va fi sanctionata pentru nepunerea in functiune a obiectivului.



Poti fi interesat si de