Scandia Food a inregistrat anul trecut un profit de 8 milioane lei

Scandia Food a inregistrat anul trecut un profit de 8 milioane lei


Producatorul pateurilor si conservelor de carne Bucegi si Scandia Sibiu, Scandia Food, activ de 95 de ani pe piata locala, a incheiat anul trecut cu un profit net de aproximativ 8 milioane de lei, dupa un an in care functionase pe pierderi, pe fondul unei mici reduceri a cifrei de afaceri.

scandia sibiu produseProducatorul pateurilor si conservelor de carne Bucegi si Scandia Sibiu, Scandia Food, activ de 95 de ani pe piata locala, a incheiat anul trecut cu un profit net de aproximativ 8 milioane de lei, dupa un an in care functionase pe pierderi, pe fondul unei mici reduceri a cifrei de afaceri.


In 2015, compania din Sibiu inregistrase pierderi de aproximativ doua milioane de lei, iar in 2014 profitul net fusese putin peste 200.000 lei. Afacerile Scandia Food au totalizat anul trecut peste 200 milioane de lei, in scadere cu peste 5% fata de 2015, cand au fost de peste 211 milioane de lei, cu peste 6% mai mici fata de anul precedent. In 2014, compania a raportat afaceri de peste 226 milioane de lei. Anul trecut, compania avea 526 de angajati.

Scandia Food, controlata de oamenii de afaceri Dumitru Crestin si Viorel Gaspar, este unul dintre cei mai mari producatori de conserve de pe plan local, acoperind segmente precum pate cu ficat, pate vegetal, carne si mancare la conserva. Principalele branduri sunt precum Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka si Via si exporta produsele in toate tarile Uniunii Europene, Canada si Republica Moldova.

Fabrica sibiana a fost infiintata in 1922 de catre Josef Theil, iar noii proprietari au preluat-o in 2001, cand a devenit o companie cu capital integral privat. In 2010, actionarii au investit 40 milioane euro intr-o noua fabrica la Sibiu, iar in toamna anului trecut Scandia Food a cumparat fabrica de conserve Rotina din Hunedoara de la antreprenorii locali Ion Pirjol si Marcel Manole Ulterior, compania intrat si pe segmentul de restaurante, detinand 3 restaurante in Bucuresti, in marile centre comerciale.



Poti fi interesat si de