Caravana campaniei "Alege oaia!" ajunge la Ploiesti

Caravana campaniei "Alege oaia!" ajunge la Ploiesti


Caravana campaniei nationale de informare si promovare "Alege oaia!" va ajunge, sambata, la Ploiesti, eveniment la care va participa si ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat ministerul de resort intr-un comunicat de presa.

caravana alege oaia ploiestCaravana campaniei nationale de informare si promovare "Alege oaia!" va ajunge, sambata, la Ploiesti, eveniment la care va participa si ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat ministerul de resort intr-un comunicat de presa.


Evenimentul este programat sa aiba loc pe platoul din fata Palatului Culturii, incepand cu ora 10:00, si are ca scop incurajarea consumului de carne si produse din carne de oaie. Consumatorii vor putea degusta mancaruri traditionale din carne de oaie, iar cei interesati vor putea achizitiona carne de oaie proaspata sau preparata, cascaval, branza de burduf, carnati din carne de oaie si must de la producatori din judet.

"Obiectivul final al acestei campanii este pastrarea traditiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a carnii de oaie, cresterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescatorilor autohtoni de ovine si infiintarea la nivel national a unei piete de Gross, iar la nivel judetean constituirea de magazine destinate comercializarii carnii si a produselor din carne de oaie", noteaza Ministerul Agriculturii.

Evenimentul este organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) impreuna cu crescatorii de ovine, in cadrul campaniei "Alege oaia!", derulata la nivel national pe o perioada de trei luni, pentru promovarea consumului de carne de oaie pe piata interna.

Caravana campaniei "Alege oaia!" s-a oprit in week-endul 4-5 noiembrie in Piata Obor din Capitala, iar dupa escala de la Ploiesti va ajunge in zilele de 18 si 19 noiembrie la Sibiu.

Ministerul Agriculturii a lansat pe 26 octombrie, la Romexpo, in cadrul targului INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2017, campania de informare si promovare a consumului de carne de oaie denumita 'Alege Oaia!'. In demersul sau, MADR are sprijinul tuturor crescatorilor de ovine din Romania, care doresc, prin intermediul acestei campanii, sa determine consumatorii sa manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie si preparatele din carne de oaie.



Poti fi interesat si de