6 milioane de euro de la UE pentru promovarea consumului de carne de oaie si capra

6 milioane de euro de la UE pentru promovarea consumului de carne de oaie si capra


Uniunea Europeana va aloca in 2018 o suma de sase milioane de euro pentru promovarea consumului de carne de oaie si capra, a anuntat sambata, la Ploiesti, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

carne de miel2017Uniunea Europeana va aloca in 2018 o suma de sase milioane de euro pentru promovarea consumului de carne de oaie si capra, a anuntat sambata, la Ploiesti, ministrul Agriculturii, Petre Daea.


"Uniunea Europeana a prins in programul pe 2018 in fila bugetara a Comisiei Europene o suma importanta pentru promovarea consumului de carne de oaie si capra. (...) Aceasta suma este in jur de sase milioane de euro pentru promovare, iar statele membre, ca sa acceada la aceasta suma, trebuie sa realizeze programe. (...) Suma va fi accesata in 2018", a explicat Daea.

Ministrul participa la Ploiesti la campania de promovare a consumului de carne de oaie "Alege oaia". In context, el a spus ca romanii au luat-o inaintea Uniunii Europene prin acest program care a fost pornit la Targul INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2017.

"L-am pornit pentru a putea valorifica resursa exceptionala pe care o are Romania si anume suprafete de 4,8 milioane hectare pasuni si fanete. (...) De altminteri, in studiul Uniunii Europene care fundamenteaza programul de anul viitor, se spune ca acest animal valorifica 80% din suprafata cu handicap a Europei", a mai spus Daea.

Potrivit ministrului, efectivul de oi la nivel national oscileaza intre 12 si 14 milioane.



Poti fi interesat si de