ANSVSA: Peste 200 de kilograme de peste urmeaza sa fie neutralizate

ANSVSA: Peste 200 de kilograme de peste urmeaza sa fie neutralizate


Inspectorii sanitari veterinari au decis suspendarea activitatii pentru 11 unitati de productie, colectare, procesare, depozitare si comercializare a pestelui si produselor din pescuit iar o cantitate de 231 kilograme de peste urmeaza sa fie neutralizata.

peste controale 2Inspectorii sanitari veterinari au decis suspendarea activitatii pentru 11 unitati de productie, colectare, procesare, depozitare si comercializare a pestelui si produselor din pescuit iar o cantitate de 231 kilograme de peste urmeaza sa fie neutralizata.


Potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale Sanitara-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), in urma controalelor efectuate in perioada 30 octombrie - 17 noiembrie 2017, au fost emise si 5 Ordonante privind Suspendarea Temporara a activitatii.

Directiile judetene sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, precum si a municipiului Bucuresti, au desfasurat 1.293 de controale in puncte de debarcare a pestelui, centre de colectare a pestelui, ferme de acvacultura cu centre de colectare a pestelui integrate, unitati de procesare a pestelui si produselor din pescuit autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare, depozite independente care asigura stocarea pestelui si produselor din pescuit si magazine de desfacere a pestelui.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 99 de amenzi contraventionale si 125 de avertismente in valoare totala de 148.670 lei.

Inspectorii au constatat deficiente privind aplicarea programelor de igienizare a spatiilor de productie, deficiente privind trasabilitatea, marcarea de identificare si etichetarea pestelui destinat comercializarii dar si nerespectarea cerintelor generale si specifice de igiena referitoare la receptia, manipularea si procesarea pestelui si produselor din pescuit.



Poti fi interesat si de