Rusia a eliminat embargoul asupra importurilor de porci si carne de porc din UE

Rusia a eliminat embargoul asupra importurilor de porci si carne de porc din UE


Autoritatea Federala Sanitara Veterinara din Rusia (Rosselkhoznadzor) a anuntat ridicarea restrictiilor privind importurile deporcisi produse pe baza decarnede porc din Uniunea Europeana, care fusesera impuse dupa descoperirea unui focar de pesta porcina africana (ASVF), transmite RIA Novosti.

rusia porcAutoritatea Federala Sanitara Veterinara din Rusia (Rosselkhoznadzor) a anuntat ridicarea restrictiilor privind importurile deporcisi produse pe baza decarnede porc din Uniunea Europeana, care fusesera impuse dupa descoperirea unui focar de pesta porcina africana (ASVF), transmite RIA Novosti.


Totusi raman in vigoare pentru anumite tari sanctiunile federale simetrice privind interzicerea importului acestor produse.

In februarie, Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) a dat inca o data castig de cauza Uniunii Europene in disputa sa cu Rusia care are drept obiect embargoul sanitar introdus de Moscova pentru importurile deporcisicarnede porc din Uniunea Europeana.

La inceputul lui 2014, Rusia a impus acest embargou dupa descoperirea mai multor cazuri de pesta porcina africana in Lituania si Polonia. In replica, Uniunea Europeana a contestat embargoul rusesc la OMC in iunie 2014.

Ulterior, in august 2016, un organism de reglementare a diferendelor din cadrul OMC a decis ca embargoul sanitar rusesc nu se bazeaza pe standardele internationale relevante si incalca normele Acordului OMC privind aplicarea masurilor sanitare si fitosanitare (Acordul SPS). In replica, Rusia a facut recurs la aceasta decizie la instanta de apel a OMC, care a respins insa recursul formulat de Moscova.

Instanta de apel a confirmat decizia grupului special potrivit careia UE a furnizat probele necesare pentru a demonstra, in mod obiectiv, Rusiei ca anumite zone din teritoriul UE nu sunt afectate de pesta porcina africana, a explicat Organizatia Mondiala a Comertului.



Poti fi interesat si de