Carnea de oaie, promovata la proba practica a unui curs culinar

Carnea de oaie, promovata la proba practica a unui curs culinar


Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a vizitat HoReCa School, unde s-a intalnit cu participantii la cursul de bucatar sef.

daea horecaPetre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a vizitat HoReCa School, unde s-a intalnit cu participantii la cursul de bucatar sef.


Ministrul, alaturi de proprietarul si administratorul scolii, Cristina Van der Shaaf si trainerii cursului de bucatar sef - chef Nico Lontras, chef Georgy Valery, chef Ciprian Nicolesco si chef Johnny Susala le-au vorbit proaspetilor absolventi despre importanta folosirii in bucatarie a ingredientelor locale si despre educarea publicului fata de tot ce inseamna conceptul eat local si sezonalitate.

In cadrul examenului final, cursantii au primit ca tema pentru proba practica carnea de oaie si diferite bucatarii internationale in care sa inglobeze acest ingredient.

Actiunea face parte din Campania Alege Oaia! demarata anul acesta de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin care se urmareste informarea consumatorului asupra modului de preparare a carnii de oaie si a produselor din carne de oaie, dar si de dezvoltare a unei culturi culinare in ceea ce priveste consumul de carne de oaie.

Aceste preparate au fost realizate cu multa sudoare si cu mult suflet de catre acesti bucatari valorosi. Cu siguranta, vom gasi preparatele in restaurantele in care vor profesa pe viitor cei scoliti aici. Acesti bucatari au indemanare si o privire calda, si lucreaza la un nivel inalt, respectand dorinta consumatorului de a manca sanatos si cat mai bine din punct de vedere nutritional, a declarat Petre Daea.

Horeca School, una dintre cele mai prestigioase unitati de invatamant particular din Romania, dispune de laboratoare proprii utilate astfel incat participantii la cursuri pot exersa hands on temele din modulele de initiere, precum si cele de la cursurile intensive tematice impreuna cu instructorii sau mentorii lor.



Poti fi interesat si de