Cota de pescuit la calcan, majorata cu 32%


Cota de pescuit la calcan din Marea Neagra pentru Bulgaria si Romania a fost majorata pentru prima data de la aderarea celor doua state la UE, iar in 2018 aceasta cota va fi de 114 tone, cu 32% mai mare decat actuala limita, a informat marti Ministerul Agriculturii din Bulgaria, transmite BTA.

calcan cota pescuitCota de pescuit la calcan din Marea Neagra pentru Bulgaria si Romania a fost majorata pentru prima data de la aderarea celor doua state la UE, iar in 2018 aceasta cota va fi de 114 tone, cu 32% mai mare decat actuala limita, a informat marti Ministerul Agriculturii din Bulgaria, transmite BTA.


Pentru sprot, s-a decis mentinerea unei limite de captura de 11,475 tone, din care 70% este alocata Bulgariei si 30% Romaniei.

Consiliul pentru agricultura si pescuit al UE (care a avut loc in perioada 11-12 decembrie, Bruxelles) a adoptat o serie de reglementari care limiteaza capturile pentru anumite stocuri de peste din Marea Neagra care afecteaza Bulgaria si Romania. Deciziile Consiliului vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2018.

In anii precedenti, Comisia Europeana a incercat, fara succes, sa obtina o reducere de 15% a cotei de calcan in Marea Neagra, in ideea de a asigura un pescuit sustenabil, insa de fiecare data cotele de pescuit la calcan pentru Bulgaria si Romania au ramas neschimbate ca urmare a argumentelor ridicate de autoritatile de la Sofia si Bucuresti.



Poti fi interesat si de