Friday, Jan 20th

Last update11:21:02

Te afli aici: Stiri Top Stiri Festival dedicat rasei de porci Mangalita

Festival dedicat rasei de porci Mangalita

  • PDF

mangalitaAsociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice din Maramures organizeaza prima editia a Festivalului "Mangalita".

Potrivit organizatorilor, acesta este un eveniment unic la nivel national si va consta intr-o sesiune de comunicari pe teme de agricultura, concursuri gastronomice, degustari de produse traditionale si o expozitie, toate avand ca principala tema porcul din rasa Mangalita. 

"Festivalul care dureaza trei zile este menit sa promoveze rasa de porci Mangalita, parte a patrimoniului romanesc. Vom avea si o sesiune de comunicari stiintifice pe teme de agricultura traditionala, ecologica, si foarte multe informatii legate de rasa Mangalita. Va fi un targ de porci Mangalita si o expozitie de produse traditionale si ecologice inclusiv preparate din aceasta rasa", a declarat  presedintele Asociatiei Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice Maramures, Ioan Tataran.

Pentru a atrage interesul vizitatorilor, producatorii si bucatarii prezenti la eveniment vor face demonstratii de preparare a frigaruilor, carnatilor sau a gulasului, toate avand la baza carnea de porc Mangalita.  Unul dintre obiectivele evenimentului este acela ca producatorii sa intre in contact direct cu cumparatorii. 

Festivalul "Mangalita" se deschide vineri 12 aprilie in municipiul Baia Mare si se desfasoara pe o perioada de 3 zile.


banner agerpress nou 554x80