Wednesday, Dec 13th

Last update10:42:13

Te afli aici: Stiri Zootehnie

banner optim 540x130
 

Zootehnie

Daea: Purcei dati gratuit fermierilor care vor sa creasca porci Mangalita si Bazna

 • PDF
purcei bazna daea2Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a informat, joi, la Alba Iulia, ca, in momentul de fata, se afla in faza de avizare la ministere un proiect de act normativ prin care fermierii care doresc vor primi gratuit purcei din rasele Bazna si Mangalita, pe care ii vor creste pana la minimum 130 de kilograme, urmand ca jumatate din efectiv sa fie preluat apoi de un procesator la un pret anterior stabilit.

Ultima actualizare în Vineri, 08 Decembrie 2017 11:07

Detalii...

Elit si Vericom fac parte oficial din grupul Smithfield

 • PDF
smithfield porciConsiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care compania Smithfield Romania a achizitionat societatile Elit si Vericom 2001.

Detalii...

AFISS: Fermierii inregistreaza pierderi uriase din cauza pretului carnii de porc

 • PDF
porc afissIn urma evolutiei preturilor din ultima perioada la porcul viu, Asociatia Fermierilor cu Investitii în Sectorul Suin (AFISS) atrage atentia autoritatilor si opiniei publice ca, in timp ce pretul kilogramului de carcasa de porc la raft a depasit 10 lei, la poarta fermei pretul porcului in viu a scazut continuu incepand cu luna septembrie, ajungand la sfarsitul lunii noiembrie sub 5 lei/kg pentru porc viu.

Detalii...

“Prolific”, o noua rasa de oi creata in Romania

 • PDF
ovine rasa prolificSpecialistii Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Palas, din judetul Constanta, au creat o noua rasa de oi. A fost nevoie de 30 de ani de experimente pentru obtinerea rasei „Prolific”, care acum este in curs de omologare.

Ultima actualizare în Miercuri, 29 Noiembrie 2017 14:40

Detalii...

PIC incheie un nou parteneriat strategic cu Møllevang Genetics

 • PDF
PIC porci parteneriat2Møllevang Genetics (‘Møllevang’), o companie independenta de genetica suina din Danemarca, impreuna cu PIC, divizia de suine a grupului Genus plc, furnizor global de genetica suina de elita si de servicii genetice suport, anunta ca, incepand cu 1 iulie 2018 vor realiza un parteneriat strategic. Acordul face, in prezent, obiectul unor conditii, partile continuand sa actioneze individual pana la data la care parteneriatul va intra in vigoare.

Ultima actualizare în Miercuri, 29 Noiembrie 2017 14:41

Detalii...

Porcii din rasele Bazna si Mangalita ar putea asigura o parte din necesarul pietei romanesti

 • PDF
mangalita necesar porciRasele de porci romanesti Bazna si Mangalita ar putea asigura o buna parte din necesarul de carne pe piata nationala daca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va sustine constant fermierii, putini la numar, care detin asemenea rase, apreciate calitativ in urma cu 27 de ani, sustine presedintele Asociatiei Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice Maramures, Ioan Tataran.

Ultima actualizare în Miercuri, 29 Noiembrie 2017 14:42

Detalii...

Focarul de pesta porcina africana de la Satu Mare a fost stins oficial

 • PDF
pesta porcina cehia5Singurul focar de pesta porcina africana din Romania, descoperit in cartierul Balta Blonda din municipiul Satu Mare, a fost stins oficial, a anuntat joi, in sedinta Colegiului Prefectural, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, Nicolae Dumuta.

Ultima actualizare în Miercuri, 29 Noiembrie 2017 14:44

Detalii...

ONG: Romania incalca legislatia UE cu privire la exportul de animale vii

 • PDF
oi transportRomania risca sanctiuni pentru incalcarea reglementarilor europene si hotararilor Curtii Europene de Justitie in ceea ce priveste conditiile in care sunt exportate animalele vii, a declarat Gabriel Paun, directorul pentru Uniunea Europeana al organizatiei nonguvernamentale Animals International.

Detalii...

APIA va incepe platile pe sprijinul cuplat in zootehnie

 • PDF
vaci apiaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca pana la acest moment au fost transferati in contabilitate pentru efectuarea platii un numar de 450 fermieri care au solicitat sprijin cuplat (SCZ) in sectorul zootehnic, in cadrul Campaniei 2017.

Detalii...

Carmistin, locul 2 in topul crescatorilor de bovine

 • PDF
carmistin bovineAfacerile Carmistin pe partea de bovine au mers bine anul trecut, compania raportand un profit de peste 5 ori mai mare in 2016 decat in anul anterior. Astfel, profitul obtinut a fost de aproape 4,1 milioane de lei, comparativ cu circa 800.000 de lei cat au insumat veniturile nete din 2015.

Detalii...

Provocarile din sectorul de bovine pentru carne, dezbatute la Poiana Brasov

 • PDF
conferinta bovineCrescatorii de bovine pentru carne s-au reunit in cadrul primei conferinte nationale dedicate acestui sector, organizata in perioada 15-16 noiembrie, la Poiana Brasov.

Detalii...

Premium Porc, locul 2 in topul crescatorilor de porcine

 • PDF
porc premiumporcPremium Porc, al doilea mare producator de carne de porc din Romania dupa Smithfield, a avut anul trecut afaceri de 354,414 milioane de euro, la o diferenta mica fata de anul 2015.

Detalii...

Sprijin de aproape 100 milioane de euro pentru sectorul zootehnic

 • PDF
sprijin guvern zootehnieGuvernul a aprobat, miercuri, plati pentru ajutoare in agricultura in valoare de aproximativ 100 milioane de euro (peste 455 milioane lei), destinate sectorului zootehnic.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 09:54

Detalii...

Petre Daea vrea majorarea numarului de ovine

 • PDF
majorare numar ovineMinistrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca numarul ovinelor trebuie majorat, astfel incat sa fie valorificata iarba, o resursa exceptionala din tara noastra, Daea precizand ca stie ca pentru unii devine agasant explicand constant avantajele cresterii oilor.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 09:56

Detalii...

APCPR: Nu sunt motive ca pretul carnii de porc sa creasca la consumator

 • PDF
pret carne porc apcprO serie de analisti ai pietei carnii au lansat in ultimele zile afirmatii potrivit carora pretul carnii de porc ar fi inregistrat o crestere de 50% in ultimul an, asteptandu-se la cresteri importante in continuare. Reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR) sustin ca toate aceste prognoze sunt nefondate, in conditiile in care pretul platit fermierilor pentru porcii livrati a scazut dramatic incepand din august si scaderea va continua.

Ultima actualizare în Miercuri, 29 Noiembrie 2017 14:59

Detalii...

Program de sustinere pentru fermele avicole, aprobat de Senat

 • PDF
gaini senatSenatul a adoptat, in calitate de prima Camera sesizata, o propunere legislativa privind un program de sustinere pentru activitatea de reproductie, incubatie si crestere in sectorul avicol, initiativa intrunind de 69 de voturi „pentru” si 13 abtineri.

Detalii...

OMS le cere fermierilor sa nu mai administreze antibiotice animalelor sanatoase

 • PDF
antibiotice animale omsIndustria agro-alimentara ar trebui sa inceteze sa mai administreze antibiotice pentru a stimula cresterea si a impiedica imbolnavirea animalelor sanatoase, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizand marti ca aceste practici ar putea afecta imunitatea oamenilor la infectiile rezistente la antibiotice, transmite Reuters.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 10:07

Detalii...

MADR pregateste un program destinat dezvoltarii raselor de porci Bazna si Mangalita

 • PDF
porci mangalita madrMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) are in plan elaborarea unui program pentru dezvoltarea raselor de porci Bazna si Mangalita, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 10:07

Detalii...

MADR promoveaza consumul de carne de oaie in Romania

 • PDF
miel alegeoaiaCampania „Alege oaia!” are scopul de a promova consumul de carne de ovine si de a aduce un castig crescatorilor de oi si consumatorilor, fiindca sunt produse foarte valoroase realizate „de mainile si sudoarea romanilor”, a declarat sambata ministrul Petre Daea, cu ocazia lansarii campaniei in Piata Obor.

Detalii...

Bulgaria: Epidemia de gripa aviara se extinde

 • PDF
gaini aviara bulgaria4Epidemia de gripa aviara din Bulgaria s-a extins in alte doua regiuni, determinand autoritatile de la Sofia sa anunte sacrificarea a aproape 8.000 de rate, a anuntat duminica Agentia pentru siguranta alimentara, transmite Reuters.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 10:13

Detalii...

Focar de pesta porcina africana, in Republica Moldova

 • PDF
pesta moldovaInspectorii veterinari au confirmat existenta unui focar de pesta porcina africana in trei gospodarii din localitatea Palanca, raionul Stefan Voda, din Republica Moldova.

Detalii...


banner agerpress nou 554x80