InterAgro investeste intr-o noua fabrica de furaje

InterAgro investeste intr-o noua fabrica de furaje


Dupa ce a intrat pe piata furajelor pentru animale cu DDGS-uri (cereale uscate de la distilator cu solubile, rezultate in urma procesului de productie a bioetanolului) Ioan Niculae intentioneaza acum sa construiasca o fabrica de lucerna balotata. Productia va avea ca destinatie principala exportul, in special tarile arabe, unde cererea este foarte mare.

interagroDupa ce a intrat pe piata furajelor pentru animale cu DDGS-uri (cereale uscate de la distilator cu solubile, rezultate in urma procesului de productie a bioetanolului) Ioan Niculae intentioneaza acum sa construiasca o fabrica de lucerna balotata. Productia va avea ca destinatie principala exportul, in special tarile arabe, unde cererea este foarte mare.
In aceasta toamna, InterAgro are in plan sa semene circa 5.000 ha de lucerna care va asigura materia prima pentru unitatea de productie, a carei finalizare este programata pentru martie 2014, dupa cum a declarat Sorin Dogaru, director Divizia pentru Agricultura a grupului InterAgro. Valoarea totala a investitiei este estimata la aproximativ 10 milioane de euro, suma care include infiintarea culturii, achizitia de utilaje pentru lucrarea terenului, precum si constructia fabricii.

Tehnologia este foarte simpla, infiintam o cultura de lucerna. Ea intra in fabrica vrac, este balotata aici dupa care pe barja ajunge in portul Constanta, a precizat Dogaru.
Acesta sustine ca lucerna este cea mai rentabila cultura vegetala, cererea pe piata internationala fiind in continua crestere. Numai Arabia Saudita cumpara anual circa doua milioane de tone de lucerna balotata, spune Dogaru.

Pe lista proiectelor de investitii ale InterAgro se afla si constructia unei centrale electrice de 40 MW la Giurgiu care va functiona pe baza de paie.



Poti fi interesat si de