Tinerii absolventi nu sunt atrasi de zootehnie

Tinerii absolventi nu sunt atrasi de zootehnie


Ministrul Agriculturii Daniel Constantin spune ca zootehnia atrage in ultima vreme foarte putini din tinerii absolventi. Desi cererea de specialisti este mare pe piata, numarul celor care aleg sa se ocupe de cresterea animalelor este tot mai mic , sustine ministrul, absolvent de zootehnie, la randul lui.

zootehnieMinistrul Agriculturii Daniel Constantin spune ca zootehnia atrage in ultima vreme foarte putini din tinerii absolventi. Desi cererea de specialisti este mare pe piata, numarul celor care aleg sa se ocupe de cresterea animalelor este tot mai mic , sustine ministrul, absolvent de zootehnie, la randul lui.
Din generatia mea, de exemplu, din 100 de absolventi, nu stiu daca lucreaza in domeniu 7-8, a declarat ministrul la o intalnire recenta cu crescatorii si exportatorii de animale membri ai ACEBOP.
Odata cu dezvoltarea agriculturii in ultimii ani, a crescut si cererea de specialisti, a adaugat ministrul, care a anuntat ca ar putea fi reluate schimburile de studenti in domeniul agricol intre Romania si Franta. Nu in ultimul rand, minsitrul a precizat ca n-ar fi rau daca ar reluate orele de practica de pe vremuri din liceu.

Membrii ACEBOP s-au plans ministrului Agriculturii de faptul ca le este tot mai greu sa gaseasca tineri specialisti care sa munceasca in agricultura.

Lipseste calificarea in agricultura, tinerii specialisti, de exemplu nu deosebesc graul de orz. La terminarea scolilor, tehnicienii ar trebui sa aiba permis de tractor , a atras atentia minstrului Mihai Afiliu, un fermier din Mizil.



Poti fi interesat si de